Zorgeloze vakantie voor gezinnen met jonge kinderen

Findt

Zorgeloze vakantie voor gezinnen met jonge kinderen

Het is de schrik van iedere ouder die met jonge kinderen op vakantie gaat: een kind dat zoek is op de camping of het recreatiepark. Findt biedt hiervoor een oplossing met een waterdicht polsbandje voor kinderen waarin een chip is aangebracht. Ouders kunnen met een app op hun smartphone zien waar hun kinderen zich bevinden.

Wat is Findt?

Findt is een concept dat speciaal ontwikkeld is voor de recreatiesector. Het unieke aan Findt is de technologie voor nauwkeurige plaatsbepaling voor afgebakende gebieden, ontwikkeld door het bedrijf Zign Works. Het algoritme is eerder succesvol toegepast in andere producten. Met de techniek achter het Findt concept kunnen ouders van jonge kinderen gerust van hun vakantie genieten terwijl de kinderen heerlijk spelen. Daarnaast biedt Findt tal van mogelijkheden voor recreatiebedrijven om zich verder te onderscheiden.

Hoe werkt Findt?

Findt bestaat uit een waterdicht polsbandje voor kinderen en een app voor smartphones. De chip in het polsbandje communiceert via een radiosignaal met de Findt achors, de radiobakens waar het signaal van armbandjes wordt verstuurd en ontvangen. Het Findt platform vertaalt dit signaal in een exacte plaatsbepaling die wordt weergegeven in de Findt app. De ouders hebben op hun smartphone via de app inzicht in de locatie van het kind op de camping of het recreatiepark.

Nieuwe mogelijkheden

Recreatiebedrijven die het systeem geïnstalleerd hebben, kunnen via de app direct communiceren met de gebruikers. Dit biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor recreatiebedrijven om hun dienstverlening verder uit te breiden en te verbeteren. Ook behoort koppeling met toegangs- en betaalsystemen in de toekomst tot de mogelijkheden.

De techniek achter het concept is getest en wordt gereed gemaakt om begin 2017 op de eerste campings- en recreatieparken toegepast te worden. Tal van recreatiebedrijven, maar ook ouders van jonge kinderen, hebben interesse getoond.

Meer over Zign Works en Kairos

Kairos en Zign Works werken samen aan de ontwikkeling van het concept en hebben daarvoor Findt BV opgericht.