Zign Innovations en Zign Manufacturing, experts in innovatieve producten met elektronica

kairos-zign-innovations

Kairos, onderdeel van Hanzestrohm uit Zwolle, heeft recent een investering gedaan in de zusterbedrijven Zign Innovations en Zign Manufacturing. Zign Innovations realiseert innovatieve producten met elektronica; Zign Manufacturing verzorgt de volledige fabricage en assemblage. De combinatie van beide bedrijven levert nieuwe producten turn-key op en begeleidt klanten in het gehele productontwikkelingsproces. Het fundament is diepgaande expertise op het gebied van embedded systemen, elektronica, embedded software, IoT oplossingen en draadloze technologie. Met een recente investering van Kairos zijn Zign Innovations en Zign Manufacturing goed gepositioneerd om door te groeien.

Zign Innovations: de partner voor productontwikkeling

Zign Innovations heeft zich voor (inter)nationale bedrijven ontwikkeld als partner voor productontwikkeling. Nico Drost, CEO van Zign Innovations en Zign Manufacturing: “De afgelopen jaren hebben we met aansprekende bedrijven samengewerkt aan het realiseren van nieuwe producten met embedded systemen. Van ideevorming en ontwikkeling tot en met industrialisatie. Ons team van ervaren hardware, embedded software en applicatie engineers groeit en heeft bewezen de beste versie van het product voor onze klanten te realiseren.”

Zign Manufacturing: contractmanufacturing voor de Nederlandse maakindustrie

“Vanuit onze ontwikkelrol bij Zign Innovations kregen we steeds vaker de vraag of we gedelegeerd opdrachtgever voor onze klanten wilden zijn bij het regisseren van de industrialisatiefase. Ook zagen we bij de Nederlandse maakindustrie de behoefte om huidige producten en productieprocessen te evalueren. Dat neemt zo’n vlucht dat we er vorig jaar een nieuw bedrijf voor hebben opgericht”, aldus Erik Bockweg, CCO van Zign Innovations en Zign Manufacturing. De kracht van Zign Manufacturing als ‘contractmanufacturer’ voor elektrotechnische producten blijkt onder andere uit de snelle groei van de onderneming. Bockweg: “Klanten herkennen onze expertise en waarderen onze focus op lange termijn partnerschap.”

“Met de investering van Kairos kunnen we de uitdagingen beter aangaan. Niet alleen met het extra kapitaal, maar juist ook door de ervaring en expertise die Kairos meebrengt”

Investering van Kairos maakt het mogelijk te versnellen

Drost is blij met de investering: “Als CEO heb ik de afgelopen jaren mogen ervaren dat een snelgroeiend bedrijf de nodige uitdagingen biedt. Met de investering van Kairos kunnen we die uitdagingen beter aangaan. Niet alleen met het extra kapitaal, maar juist ook door de ervaring en expertise die Kairos meebrengt”.

Kairos – onderdeel van Hanzestrohm uit Zwolle – investeert in en biedt business support aan bedrijven met aansprekende technische oplossingen. Sander Polman, investment director van Kairos: “We zijn al langer onder de indruk van de ontwikkeling van Zign Innovations en Zign Manufacturing. Met name de zorgvuldige en krachtige aanpak om een productidee uit te werken, te ontwikkelen en ook de productie te verzorgen is een dienst die van toegevoegde waarde is. Niet alleen voor de Nederlandse maakindustrie, maar ook voor bedrijven als Hanzestrohm. Bedrijven die – in samenspraak met huidige partners en klanten – nieuwe producten met embedded elektronica willen ontwikkelen.”

Naast de investering is het de intentie dat Zign Innovations en Zign Manufacturing gaan bijdragen aan nieuwe productontwikkeling bij de Hanzestrohm bedrijven.

Portfolio Kairos

Benieuwd in welke projecten Kairos nog meer geïnvesteerd heeft?