gasthuisplein

Oprichting onder de naam ‘G.J. Hemmink Elektro Agenturen’

Op 18 juni 1951 besluit de 25-jarige G.J. Hemmink zich te verzelfstandigen na een aantal jaren in loondienst als technisch inkoper bij de Apparaten Fabriek Overijssel (A.F.O.).
 • Zwolle

  De eerste stappen

 • Pflitsch_jaren_50
  Hückeswagen, Duitsland

  De eerste vertegenwoordiging: Pflitsch

Contract-Astro-1953

Hemmink sluit contract met antenne fabrikant Astro

De zaken voor G.J. Hemmink gaan voorspoedig en via zijn relaties bij Pflitsch komt hij in contact met Adolf Strobel van de Duitse antenne fabrikant Astro.
 • Astro jaren '50
  Zwolle

  De opkomst van de televisie

 • Kasboek jaren '50
  Zwolle

  Administratie

Meppelerstraatweg

Kantoor aan Meppelerstraatweg 115 in Zwolle

In deze jaren is G.J. Hemmink veel onderweg en houdt hij kantoor aan huis.
Bethlehemkerkplein

Kantoor aan Bethlehemkerkplein 25 in Zwolle

Hemmink groeit door en verhuist naar een kantoor in de Zwolse binnenstad. Inmiddels heeft het bedrijf circa 5 werknemers in dienst.
Assendorperstraat

Hemmink zet eerste stap naar voorraadhoudend importeur

In 1965 laat G.J. een kantoorpand met een klein magazijn aan de Assendorperstraat 102 verbouwen.
Bouw

Bouw kantoor en magazijn Ampèrestraat 28

Hemmink groeit door en heeft inmiddels circa 15 werknemers in dienst. De nauwe straten in Assendorp vormen een belemmering voor de logistiek en het magazijn wordt te klein. Daarom besluit G.J. Hemmink een nieuw kantoor en magazijn te bouwen op de Marslanden, een nieuw industrieterrein aan de rand van Zwolle.
 • Hemmink Elektro
  Zwolle

  Verder als Hemmink Elektro

 • Huisbeurs jaren '70
  Zwolle

  Op de huisbeurs

Astro jaren '70

Machtigingsstelsel voor kabeltelevisie

Vanaf begin jaren ’70 kon een machtiging worden aangevraagd voor de aanleg en exploitatie van een gemeenschappelijke antenne-inrichting (een kabelnetwerk bestemd voor een kleine groep woningen, GAI) of voor een centrale antenne inrichting (een kabelnetwerk bestemd voor wijken, plaatsen of hele gemeenten, CAI).
Coroplast

Hemmink adverteert

Hemmink creëert zijn eigen reclame uitingen voor vakbladen.
Martin Hemmink 1985

Martin Hemmink treedt toe

Na een aantal jaren ervaring in de farmaceutische industrie, besluit Martin Hemmink in 1985 om bij Hemmink te gaan werken. Hij is dan de 19de medewerker van het bedrijf.
Eerste verdieping kantoor

Uitbreiding Ampèrestraat 28

Het bedrijf groeit verder en heeft nu circa 20 werknemers in dienst. Dit betekent dat er meer kantoorruimte nodig is, en daarom wordt er een verdieping op het bestaande kantoor gebouwd.
 • Cable Centre
  Zwolle

  Hemmink acquireert Cable Centre

Amperestraat 24

Uitbreiding Ampèrestraat 24

Hemmink anticipeert op verdere groei en koopt het naastgelegen kavel (Ampèrestraat 24) om meer kantoor- en magazijnruimte te bouwen.
 • Hemmink Know How
  Zwolle

  Hemmink als kennispartner

EK 1988

EK Voetbal 1988

In 1988 was de fax nog relatief nieuw. In de internationale context waarin Hemmink zich begeeft werd er naast het versturen van orders ook creatief gebruik gemaakt van de mogelijkheden die deze manier van communicatie bood.
Overleg Martin

Martin Hemmink neemt bedrijf over

In 1990 neemt Martin Hemmink de leiding van het bedrijf over van zijn vader G.J. Hemmink.
 • Computer
  Zwolle

  De intrede van de computer

AV Electronics

Acquisitie AV Electronics

Hemmink neemt AV Electronics over en voegt oplossing voor audio en video voor onder andere radiostations toe aan het portfolio.
Hemmink Profcom

Oprichting Hemmink Profcom

In 1995 wordt Hemmink Profcom opgericht, een aparte entiteit gericht op kabeltelevisie en audio- en video oplossingen.

Acquisitie Ananta

In 2000 wordt Ananta en zijn merkenpakket overgenomen door Hemmink. Een van de merken in het pakket van Ananta is het Oostenrijkse Schnabl (toen bekend als Hirondel), dat onder de vlag van Hemmink is uitgegroeid tot een merk dat bekend is bij elke elektromonteur.
Frehenco

Acquisitie Frehenco

In 2001 wordt Frehenco overgenomen door Hemmink.
Rookmelder

Bouwbesluit en rookmelders

Sinds 1 januari 2003 zijn, conform het Bouwbesluit, rookmelders verplicht gesteld in nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten. Hemmink anticipeert op de wetgeving door vanaf 2003 rookmelders op de markt te brengen.
JMV

Acquisitie JMV

JMV (Jansen’s Metaalwaren B.V. Vorden) werd in 1938 onder de naam Jansen en Heuveling opgericht. Het bedrijf begon met het maken van houten bijenkasten en kinderspeelgoed en heeft in de loop der jaren een enorme transitie door gemaakt. Na de Tweede Wereldoorlog was er een groot gebrek aan hout en is het bedrijf overgegaan op de productie van metalen beugels voor de bevestiging van elektrabuizen.
Hemmink 60

Hemmink viert zijn 60-jarig bestaan

Adels

Acquisitie Michels

Hemmink neemt Michels over en integreert daarmee onder andere de oplossingen voor plug-and-play stekerbaar installeren van de Duitse fabrikant Adels Contact.
KWx

Acquisitie KWx

KWx B.V. in Oud-Beijerland werd in 2002 opgericht door Joop van Essen en Michel Paardekoper. In 2007 trad Hans Segers toe tot de directie. Daarnaast is er een vestiging in Kontich (België). De activiteiten van KWx B.V. betreffen de handel in explosieveilige producten en allerlei toebehoren aan de offshore- en (petro)chemische industrie.
Hemmink 1965

Hemmink viert zijn 65-jarig jubileum samen met medewerkers, klanten en leveranciers

Medewerkers worden verrast met een feest in de stijl van de fifties in theater De Spiegel in Zwolle, klanten worden gedurende het jaar betrokken in feestelijke activiteiten en leveranciers worden uitgenodigd om de geschiedenis van de Hanze te ontdekken in Zwolle.

Oprichting Kairos

Kairos is in 2016 opgericht met als doel de toekomstbestendigheid van de Hemmink Groep te vergroten. Hiervoor is het realiseren van strategische groei noodzakelijk: bedrijfsactiviteiten ontwikkelen met nieuwe producten en diensten, voor nieuwe marktsegmenten of met vernieuwende technologie. Dit doet Kairos door te investeren in bedrijven met technische oplossingen voor een verbonden en verantwoorde wereld. Hierbij is Kairos een actief betrokken aandeelhouder met een focus op de lange termijn.
Truetools

Acquisitie True Tools

True Tools is een voorraadhoudend importeur en regisserend producent van machines en verbruiksartikelen met een specialisme in verankeringen, verspanend gereedschap en hechttechniek.
Drie generaties Hemmink

Start bouw nieuw kantoor Popovstraat 1 in Zwolle

Op bedrijventerrein De Marslanden, Popovstraat 1, slaan drie generaties (Dhr. Hemmink senior, Martin Hemmink, Gijs Hemmink) van de Hemmink Groep de eerste paal van het nieuwe kantoor en logistieke centrum.
Hanzestrohm logo

Hemmink Groep gaat de toekomst in als Hanzestrohm

Het Zwolse familiebedrijf groeide in het afgelopen decennium uit tot een groep ondernemingen met vestigingen door heel Nederland en België.
In juni verhuisde Hanzestrohm naar de Popovstraat 1

Verhuizing naar kantoor Popovstraat 1

Begin juni 2020 is ons kantoor naar de Popovstraat 1 in Zwolle verhuisd. In het nieuwe kantoor hebben zich zowel de medewerkers van Hemmink als de groepsdirectie van Hanzestrohm, marketing en de medewerkers van het shared service center (inkoop, ICT, HR, F&A) gevestigd.
Hanzestrohm groep bestaat 70 jaar

Hanzestrohm 70 jaar

Een jaar na de lancering van de nieuwe groepsnaam viert Hanzestrohm al een jubileum: het bedrijf is nl. 70 jaar geleden opgericht. Het Zwolse familiebedrijf groeide in het afgelopen decennium uit tot een groep ondernemingen met vestigingen door heel Nederland.

Directiewissel

Matthijs Breel wordt voorzitter van de directie. Gijs Hemmink treedt toe als Directeur Duurzaamheid & Innovatie. Martin Hemmink verlaat de directie en blijft betrokken aandeelhouder.

Hanzestrohm 2030 plan

Met ons 2030 plan kijken we vooruit. En dat is nodig, want de wereld verandert in rap tempo. In 2030 is Hanzestrohm ‘The Powerhouse of Smart Solutions’. Een platform, omdat wij met onze ervaring, ons klantcontact en onze marktkennis klant- en gebruikersbehoeften kunnen doorvertalen naar oplossingen.

Start van Fortona

De energietransitie brengt voor veel bedrijven uitdagingen met zich mee. Met de nieuwe werkmaatschappij Fortona helpen we ondernemingen met slimme oplossingen op maat om de uitdagingen die netcongestie en een duurzame energietransitie met zich mee brengen het hoofd te bieden.

Hanzestrohm Foundation opgericht

Sinds de oprichting in 1951 zijn duurzaamheid en ontwikkeling voor ons vanzelfsprekend. Bij Hanzestrohm zijn we ervan overtuigd dat we continu in beweging moeten zijn. Niet alleen voor onszelf maar ook voor kwetsbare groepen in de samenleving. De Hanzestrohm Foundation is daar een belangrijk onderdeel van.

Hanzestrohm sponsort het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Overijssel in 2022 & 2023

Samen stilstaan bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Daar dragen we als Hanzestrohm graag aan bij.

Eerste Hanzestrohm wintersport

Met 17 Hanzestrohm collega's bedwongen we de Oostenrijkse bergtoppen.
KWx Metercare

KWx focust op MeterCare

Door deze stap te zetten werken we aan een sterke profilering van de nauwkeurige en betrouwbare kalibratie en reparatie waar het Metercare kalibratiecentrum al jaren om bekend staat.

Deelname HomeSport

Hanzestrohm teams sporten € 22.000 bij elkaar voor het Ronald McDonald huis in Zwolle tijdens het HomeSport event. Daarvoor kunnen meer dan 1300 gezinnen dicht bij hun ernstig zieke kind overnachten en tot rust komen in het Ronald McDonald huis.