Hanzestrohm behaalt gouden EcoVadis-medaille: “Een beloning voor onze duurzaamheidsinspanningen”

De duurzaamheidsinspanningen van Hanzestrohm zijn erkend met de EcoVadis Gouden MVO-beoordeling voor al zijn werkmaatschappijen. Met deze Gouden beoordeling maakt Hanzestrohm deel uit van slechts 3% van alle 75.000 bedrijven die wereldwijd door EcoVadis worden geëvalueerd met zo’n hoge MVO-beoordeling. Het Zwolse familiebedrijf kreeg de gouden medaille voor zijn acties die een positieve impact hebben op zijn medewerkers, de maatschappij, klanten en het milieu.

Ondernemen doen wij voor generaties

Gijs Hemmink, Manager Duurzaamheid, licht toe: ‘Als familiebedrijf ondernemen wij voor generaties, dat betekent dat we de aarde als een leefbare plek willen achterlaten voor toekomstige generaties. We nemen hierin onze verantwoordelijkheid, maar er is commitment nodig van elk land, elke waardeketen, elk bedrijf en elk individu, want alleen samen kunnen we daadwerkelijk circulaire ketens opzetten.

Deze gouden beoordeling is echt een beloning voor onze visie en de verbeteringen die we hebben doorgevoerd. Onze score laat zien dat we tot de top van onze sector behoren op het gebied van duurzaamheid. Enerzijds is het een mooi compliment om koploper te zijn, anderzijds betekent het dat er werk aan de winkel is voor de gehele sector. We willen anderen inspireren en gaan graag in gesprek met ketenpartners.’

Verbetertraject met Nexio

Hanzestrohm maakte in 2020 voor de eerste keer gebruik van de EcoVadis-beoordeling als nulmeting om verbetergebieden te identificeren. Destijds haalde het bedrijf een bronzen medaille. In samenwerking met Nexio Projects heeft Hanzestrohm naar aanleiding van de nulmeting een verbetertraject ingezet, omdat het overtuigd is van het belang van verduurzaming.

Beoordeling door EcoVadis

EcoVadis beoordeelt wereldwijd organisaties in alle sectoren op een aantal gebieden die essentieel zijn voor het behalen van duurzame doelstellingen, waaronder milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. EcoVadis erkent in het bijzonder onze arbeidspraktijken en ethiek (beide 7/10) en inspanningen op het gebied van duurzame inkoop (8/10). In de onderstaande afbeelding is te zien hoe Hanzestrohm heeft gescoord op alle gebieden (de zwarte streepjes geven het gemiddelde van onze sector aan).