Extra steun voor Stichting De Knuffelkonijntjes

Met heel veel hart en passie zet René te Wierik, eigenaar van Dierenweide Oost en oprichter van Stichting De Knuffelkonijntjes zich al jaren in om mensen die het moeilijk hebben een stukje verlichting te geven. Zijn dieren zijn een geweldig middel om mensen uit hun isolement, angsten en zorgen te halen. Soms voor even, met regelmaat voor veel langer.

Stichting De Knuffelkonijntjes gaat met een speciaal gezelschap op bezoek bij verpleeghuizen, ouderen, ernstig of terminaal zieke kinderen en mensen met een beperking. De speciaal getrainde konijntjes, ezels en pony’s van de stichting helpt deze mensen hun zorgen even te vergeten door even met de dieren te knuffelen.

Knuffelkonijnen in Zwolle

Het KRO-NCRV programma Binnenstebuiten maakte een korte reportage van Stichting De Knuffelkonijntjes en Dierenweide Oost. Maak kennis in de video van iets meer dan 6 minuten!

De dierenweide zelf is dankzij René’s hart voor hen die niet makkelijk meekomen in de maatschappij een plek geworden waar mensen kunnen ’thuiskomen’. Iedereen mag hier zijn zoals die is. Dit zijn niet alleen maar mooie woorden, maar komt bij de dierenweide en de stichting in woord en daad terug. De veilige en liefdevolle plek die de dierenweide biedt zorgt voor een fijne plek waar velen weer opfleuren en menigeen zelfs weer een weg terugvindt naar werk.

De stichting houdt de kosten voor de hulp en zorg aan mensen die dat nodig hebben zo laag mogelijk, zodat iedereen er van kan genieten. Omdat er zoveel geld is bezuinigd in de zorg blijft er weinig budget meer over voor dit soort, zo belangrijke, extra’s. Daarom heeft de Hanzestrohm Foundation besloten om een financiële bijdrage te doen aan dit hartverwarmende project. Het geld wordt ingezet voor bijvoorbeeld het vervoer. De bus, trailer en caravan zijn onmisbare onderdelen van het werk van e stichting en deze moeten dagelijks klaar staan om de dieren op een veilige manier naar de ziekenhuizen en verzorgingstehuizen te brengen. Een kostbare aangelegenheid, waar de donatie zorg voor draagt.

Zo kunnen er weer een heleboel knuffelbezoekjes gedaan worden door de stichting en kunnen dus heel veel mensen genieten van de rust en liefde die de dieren en begeleiders van Stichting De Knuffelkonijntjes en Dierenweide Oost komen brengen!