Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het testen van datakabels en -netwerken: testen, verifiëren en certificeren

3 september 2020 @ 10:00 - 11:00

Webinar over netwerktesters

Datanetwerken en E-installaties

Als E-installateur of -inspecteur krijg je tijdens je dagelijkse werkzaamheden steeds meer te maken met netwerkverbindingen. In woningen, utiliteitsgebouwen en industriële panden liggen standaard datanetwerkverbindingen. De aantallen en complexiteit van deze netwerken zal de komende jaren in versneld tempo toenemen.

Is dit voor jou nog relatief onbekend werkgebied of wil je extra kennis opdoen? Volg dan ons gratis webinar.  Kornel van Doorn vertelt hoe de verschillende type netwerken zijn opgebouwd, gaat in op kabels en connectoren en legt op praktische wijze uit op welke manieren je netwerkkabels en -verbindingen kunt meten. Ook gaat hij dieper in op ogenschijnlijk onverklaarbare netwerkstoringen: het zonder aanleiding uitvallen of slecht functioneren van een netwerkverbinding. Hoe ga je dit oplossen? Wat is de oorzaak? En kunnen vergelijkbare storingen in de toekomst worden voorkomen?

Na het volgen van ons webinar ben je in staat snel en efficiënt eerstelijns problemen op te lossen.

Datanetwerken: testen, verifiëren, of certificeren?

Het testen van netwerken kan onderverdeeld worden in drie categorieën: testen, verifiëren en certificeren.

Testen

Testen wordt in veel meetinstrumenten “wiremappen” genoemd. Deze vorm van testen is niets meer dan een simpele verbindingstest om te verifiëren of de draden juist zijn verbonden met een connector, RJ45 in de meeste gevallen.

Verifiëren

Helaas herkent de wiremap-test geen problemen in de doorvoersnelheid van de kabel. Of welk vermogen er voor je POE (Power Over Ethernet) gebruiker, bijvoorbeeld een beveiligingscamera, ter beschikking wordt gesteld. Sommige mensen nemen ten onrechte aan dat na een geslaagde wiremap-test de kabel geschikt is voor een netwerkverbinding zonder fouten. Daarvoor heb je een transmissietest nodig: het verifiëren van de verbinding door data over de kabel te sturen. De transmissietester belast het netwerk met data en controleer daarmee of de door jou aangesloten gebruiker (camera) functioneert op het netwerk. Wil je weten hoe je netwerk functioneert, hoeveel gebruikers je hebt, of wat er verandert op je netwerk? Dan ga je richting een netwerktester die bovengenoemde functies combineert. Je kunt dan vrij snel zien wat er in het netwerk is veranderd én of je switch, hub of router, daadwerkelijk op de juiste snelheid staat ingesteld. Op deze manier heb je ook inzicht of je (nieuwe) aansluiting dit (ook) kan leveren.

Certificeren

Wil je garantie geven? Wil je garantie claimen bij de leverancier van de kabel? Of wil je klant de absolute garantie dat de kabel juist aangesloten is? Dan wil de klant of leverancier dat de kabels gecertificeerd worden. Met certificeren kun je garanties geven over de werking van de kabel.

Netwerkproblemen voorkomen en faalkosten verlagen

Om netwerkproblemen voor te zijn en faalkosten te verlagen, zijn netwerktesters het aangewezen inspectiemiddel. Het uitgebreide assortiment meetoplossingen voor datakabels en -netwerken van IDEAL Networks geeft installateurs, inspecteurs en andere professionals, betaalbare robuuste oplossingen voor het testen, verifiëren en certificeren van koper- en glasvezelnetwerken.

Hoe alles werkt, leggen wij je uit tijdens dit gratis webinar

Ben jij E- of datanetwerkinstallateur of -inspecteur? En wil jij meer weten over het testen, verifiëren en certificeren van datanetwerken? Meld je dan nu aan voor dit gratis webinar.

 

Meld je aan voor dit gratis webinar

Gegevens

Datum:
3 september 2020
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Kees Compaan
Telefoon
085-4872410
E-mail
k.compaan@fortona.nl
Bekijk de site van Organisator