Fortona lanceert Europese zoutbatterij

Fortona - Banner - Zoutbatterij - Nieuwsbericht header

Met trots kunnen we vertellen dat we vanaf heden exclusief leverancier zijn van de zoutbatterij van FZSoNick in Nederland. Op de foto zie je van links naar rechts: Parsa Tashacori (Fortona), Mario Vona (FZSoNick), Emiliano Paolin (FZSoNick) en Kees Compaan (Fortona).

De Zwitserse fabrikant FZSoNick is wereldleider in opslagoplossingen met de Sodium Metaal Chloride (SMC)-technologie. De zoutbatterijen van FZSoNick worden speciaal ontwikkeld voor industriële toepassingen en zijn uniek door de volgende kenmerken:

  • 100% recyclebaar
  • Niet brand- en explosiegevaarlijk
  • Plaatsing mogelijk in zeer uiteenlopende klimaatomstandigheden
  • Onderhoudsvrij
  • Degraderen niet/behouden hun capaciteit

Kortom, een batterij die veilig is in gebruik én milieuvriendelijk is.

Zoutbatterij-Fortona

Ideaal voor MKB en woningcorporaties

De energietransitie vraagt veel van ons huidige net. Daarom kunnen bedrijven tegen problemen aanlopen. Wij zien de volgende cases steeds meer voorbijkomen:

  • Geen mogelijkheden voor een zwaardere aansluiting op het net.
  • Overschrijding van contractwaarde, door bijvoorbeeld een lift, wat zorgt voor hoge kosten.
  • Optimaal gebruik willen maken van eigen zonne-en/of windenergie.

Afhankelijk van de situatie en wensen kan energieopslag een goede oplossing zijn. Door de unieke kenmerken van de zoutbatterij is deze bij uitstek geschikt voor bedrijven in de kleine industrie en in woningbouw waarbij veiligheid en duurzaamheid een belangrijke rol spelen.

De technologie van de zoutbatterij

Zout (NaCl) is een veilige natuurlijke grondstof die wereldwijd in voldoende mate beschikbaar is. Door bèta-aluminium toe te voegen aan het zout wordt het zout vloeibaar bij 150 ˚C. Bij een temperatuur van ongeveer 250 ˚C kan een mengsel van nikkel en zout in een batterij-cel als energieopslag worden gebruikt. Nikkel vormt de positieve elektrode en het verwarmde zout wordt gebruikt aan de zijde van negatieve electrode. De veilige chemie van de batterij zorgt ervoor dat deze geen schadelijke uitstoot heeft en volledig recyclebaar is.

Op dit moment zijn we volop bezig met het ontwikkelen van een totaal (eco)systeem. We streven er naar dit in de loop van 2023 aan te kunnen bieden in de markt.

Download de Onepager

Ontdek de unieke kenmerken van de zoutbatterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.