Een nieuwe stap in duurzame energieopslag: Fortona x Octave

Verspilling tegengaan is een van de pijlers van onze Trias Energetica, onze visie op energie. Daarom hebben we een overeenkomst gesloten met het Belgische Octave als nieuwe technologiepartner.

Octave is als partner van Fortona de ontwikkelaar van energieopslagsystemen met circulaire batterijen voor de energietransitie. Als leider in second-life energieopslagsystemen zet Octave zich sinds 2020 in voor de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor de energietransitie. Octave gelooft in creativiteit, duurzaamheid en ondernemerschap, kernwaarden die perfect aansluiten bij de doelen van Fortona.

Het buitensysteem met een capaciteit van 242 kWh heeft een uitmuntende kwaliteitsstandaard: goed getest door onder andere DNV in Arnhem en al op diverse locaties geïnstalleerd. De toelevering van de batterijen uit de Europese auto-industrie is rechtstreeks van fabrikanten met kwaliteitscontrole en -garantie. Lithiumbatterijen zijn te kostbaar voor ons milieu om ze een te kort leven te gunnen.

Fortona en Octave zijn ervan overtuigd dat er meer gedaan kan worden met de hoogwaardige lithiumbatterijen uit de auto-industrie. Batterijpacks die geen dienst meer kunnen doen in elektrische voertuigen hebben doorgaans nog een bruikbare capaciteit van meer dan 80%. Het is zonde om deze capaciteit verloren te laten gaan. Samen geven we deze batterijen een tweede leven en vormen we ze om tot een bron van duurzame energieopslag.

Dankzij deze samenwerking voorkomen we verspilling van grondstoffen, energie en water en kunnen we ondernemers helpen met een betrouwbaar, veilig en duurzaam energiesysteem. Optimaliseer het verbruik van lokaal opgewekte hernieuwbare energie om kosten te besparen of verlaag de pieken van het verbruik om problemen met een te kleine aansluiting en netcongestie op te lossen.

Meer weten over het second-life energieopslagsysteem? Benieuwd naar de mogelijkheden die dit systeem biedt voor jouw bedrijf? Laten we het gesprek aangaan!