Duurzame, veilige en betrouwbare energieopslagsystemen

Duurzame energieopslag

Bij Fortona zetten we ons in voor de ontwikkeling en toepassing van duurzame oplossingen voor de energietransitie. Dat betekent dat we continu bezig zijn met slim energiegebruik, duurzame hernieuwbare opwek van energie, verlaging van de CO2 voetafdruk en een circulaire waardeketen. Daarom maken wij ons sterk voor duurzame energieopslagsystemen. Energieopslag ontwikkeld in Europa, met focus op hergebruik en circulariteit, waarbij we voorkomen dat extra delving van kostbare grondstoffen nodig is.

Toepassingen van duurzame energieopslag

Verduurzaming, elektrificatie en de problemen die dit met zich meebrengt stellen bedrijven voor een grote uitdaging. Netcongestie door een overvol stroomnet. Het efficiënt inzetten van zelf opgewekte energie. Het vervangen van het bestaande wagenpark met elektrische voertuigen. Het opvangen van pieken in het stroomverbruik. Uitdagingen waar een energieopslagsysteem uitkomst kan bieden.

De Fortona energieopslagsystemen zijn duurzaam, modulair en veilig. Daarbij bezitten ze unieke eigenschappen die feilloze werking en slim gebruik eenvoudig mogelijk maken.

Peak shaving, een slimme toepassing van energieopslag
Peak shaving, een slimme toepassing van energieopslag

Duurzame energieopslagsystemen van Fortona

Alle Fortona energieopslagsystemen zijn duurzaam, modulair, circulair en veilig. Door jouw eisen en wensen goed in kaart te brengen adviseren we je over het beste energieopslagsysteem voor jouw scenario. Benieuwd naar onze systemen? Bekijk hieronder onze energieopslagsystemen.

Fortona
Second-life energieopslagsysteem

NU LEVERBAAR

Lithiumbatterijen zijn te kostbaar voor ons milieu om ze een kort leven te geven. Ons second-life batterijsysteem past batterijen uit elektrische voertuigen toe. Hiermee garanderen we hoge kwaliteit en capaciteit en voorkomen we verspilling van grondstoffen.

 • Ontwikkeld in Europa
 • Voorkomt verspilling van grondstoffen, energie en water voor de productie van nieuwe batterijen
 • Gepatenteerd batterijbeheersysteem (BMS)
 • Duurzame, weerbestendige en geïsoleerde batterijbehuizing voor buitenopstelling
 • Flexibel en modulair uit te breiden

Fortona
Zoutbatterij energieopslagsysteem

BINNENKORT LEVERBAAR

De Fortona zoutbatterij is het hart van ons zoutbatterijsysteem voor energieopslag en uniek voor de Nederlandse markt. Veilig, duurzaam en vrijwel volledig recyclebaar. Een slim energiemanagementsysteem (EMS) geeft inzicht in energiestromen en optimaliseert opslag en gebruik.

 • In Zwitserland geproduceerde zoutbatterijen
 • Te gebruiken bij omgevingstemperaturen van -20 °C tot +60 °C
 • Slim energiemanagementsysteem (EMS)
 • Voor 98% recyclebaar
 • Brandveilig en explosieveilig
 • Modulair uit te breiden systeem

Duurzame energieopslag als oplossing binnen jouw bedrijf?

Ben je benieuwd of een duurzaam energieopslagsysteem van Fortona de energie-uitdagingen binnen jouw bedrijf op kan lossen? Daar gaan we graag met jou over in gesprek! Door een energiecase van jouw locatie, project of onderneming uit te werken ontdekken we hoe duurzame energieopslag slim ingezet kan worden om problemen als netcongestie, het bufferen van eigen opgewekte energie of piekbelasting aan te pakken.

Meer weten?

Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen.