De duurzame, veilige en betrouwbare oplossing voor de energietransitie

Fortona Zoutbatterijsysteem

De energietransitie is niet simpelweg hetzelfde doen als voorheen maar dan elektrisch. PV panelen, elektrische auto’s en laadpalen kunnen bijdragen aan de energietransitie, maar zijn geen doel op zich. Elektrificeren brengt uitdagingen met zich mee zoals netcongestie, het moeten aanpassen van de eigen elektrische installatie en het anders omgaan met (beschikbaarheid van) energie. Door de verschillende onderdelen binnen het energiesysteem te laten samenwerken kun je heel gericht de problemen die ontstaan door de energietransitie en netcongestie oplossen.

Zout als basis voor energieopslag

Zout heeft vele toepassingen, van smaakversterker tot conserveringsmiddel. Dat zout ook kan dienen voor het opslaan van elektrische energie klinkt wellicht als nieuws. Toch wordt zout al decennialang als veilige elektrische opslagtechniek gebruikt in bijvoorbeeld telecom back-up systemen, de mijnbouw en scheepvaart. Door invloeden als netcongestie groeit voor bedrijven de behoefte aan betrouwbare, veilige en duurzame energieopslag. Daarom introduceert Fortona een modulair zoutbatterijsysteem voor energieopslag van 90 kWh tot 360 kWh. Met duurzaamheid in het achterhoofd biedt het Fortona zoutbatterijsysteem unieke voordelen op het gebied van recyclebaarheid en brandveiligheid.

Onderdelen tot energiesucces

Het Fortona zoutbatterijsysteem zorgt ervoor dat energiestromen goed in kaart worden gebracht en energieopslag op een efficiënte manier ingezet wordt. Zo wordt de batterij op slimme momenten ingezet om bijvoorbeeld piekbelasting aan te pakken en wordt de batterij of elektrische auto opgeladen wanneer er een overschot is aan (zelfopgewekte) stroom.

Door de verschillende onderdelen binnen het zoutbatterijsysteem slim met elkaar samen te laten werken haal je optimaal rendement uit stroom binnen jouw ecosysteem.

Fortona zoutbatterij

De Fortona zoutbatterij is het hart van ons zoutbatterijsysteem. Met veilige, duurzame energieopslag kun je verschillende problemen die de elektrificatie van jouw bedrijf met zich mee brengt oplossen. Onze zoutbatterijen worden volledig in Zwitserland geproduceerd, zijn voor 98% recyclebaar, brandveilig en modulair uit te breiden. Te gebruiken bij omgevingstemperaturen van -20 °C tot +60 °C – en zelfs áls er een fout ontstaat produceert de zoutbatterij geen giftige of explosiegevaarlijke gassen.

Meer weten over de technische details en specificaties? Je kunt het allemaal vinden in ons productenportaal.

Fortona omvormer

Om energiestromen op een juiste manier om te zetten en aan te bieden is een omvormer essentieel. Deze zorgt ervoor dat stroom, afhankelijk van waar het heen gaat, omgezet wordt in gelijk- of wisselstroom voor opladen of gebruik. Onze omvormer is ontworpen op basis van moderne Active Frond End (AFE) topologie en wordt volledig in Italië gefabriceerd.

Fortona energiemanagementsysteem

Een slim energiemanagementsysteem, of EMS in het kort, geeft inzicht in energiestromen en kan op basis van die inzichten het gebruik en de opslag van energie optimaliseren. Bij het zoutbatterijsysteem is een EMS geïntegreerd waarmee de batterij optimaal functioneert in uiteenlopende scenario’s.

Bi-directionele laadpaal

Hoe mooi zou het zijn als de accu van een elektrische auto ingezet kan worden om de uitdagingen rond energie in jouw bedrijf op te lossen? Een bi-directionele laadpaal geeft je de mogelijkheid om nog efficiënter om te gaan met stroom, zowel voor de machines in jouw bedrijf als voor vervoer. Wanneer je een bi-directionele laadpaal toevoegt aan het zoutbatterijsysteem kun je nog flexibeler energieproblemen binnen jouw bedrijf oplossen.

Het zoutbatterijsysteem als oplossing binnen jouw bedrijf?

Ben je benieuwd of het Fortona zoutbatterijsysteem de energie-uitdagingen binnen jouw bedrijf op kan lossen? Dan gaan we graag met jou het gesprek aan! Door samen te werken aan een goed inzichtelijke energiecase van jouw locatie, project of onderneming ontdekken we hoe duurzame energieopslag slim ingezet kan worden om problemen als netcongestie, bufferen of piekbelasting aan te pakken.

Meer weten?

Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen.