Oplossingen voor

Inspectiebedrijven en meetspecialisten

Meten volgens geldende normen met betrouwbare meetinstrumenten

Als elektrotechnisch inspecteur of meetspecialist is kennis van elektrische installaties, arbeidsmiddelen en de wet- en regelgeving hieromtrent van essentieel belang. Wij begrijpen dat het lastig en tijdrovend is om alle normen door te lezen en hetgeen eruit te halen dat voor jouw werkzaamheden of een specifiek project van belang is. Door onder andere de energietransitie veranderen elektrische installaties, worden normen aangepast of toegevoegd en veranderen inspectieprocessen. Je moet dus zeker weten welke stappen je moet volgen om periodieke inspecties uit te voeren conform actuele normen en richtlijnen. 


Meetprocedures volgens de normen 

Elektrotechnisch specialisten willen klanten helpen aan veilige installaties en betrouwbare arbeidsmiddelen. Dit doen zij door de juiste meetprocedures uit te voeren met een geschikt meetinstrument dat nauwkeurige meetresultaten geeft. Veel van deze instrumenten bevatten vooraf geprogrammeerde meetprocedures conform NEN 1010 en NEN 3140 en bieden de mogelijkheid eigen meetprocedures aan te maken. Dit maakt je inspectiewerkzaamheden nog eenvoudiger. De belangrijkste hierin zijn de NEN 1010 norm voor laagspanningsinstallaties en de NEN 3140 norm voor elektrische arbeidsmiddelen. Wij hebben een breed scala aan onder andere installatietesters, apparatentesters, PV-testers, Power Quality analyzers en netwerktesters van internationale A-merken.


Nauwkeurig testen en meten dankzij kalibratie

Ons RvA geaccrediteerd kalibratielaboratorium MeterCare staat klaar om je meetinstrument periodiek te kalibreren zodat alle metingen nauwkeurig en acceptabel herleidbaar zijn. Iets dat als vakman een absolute vereiste is! Je wilt immers dat de inspectierapportages correcte meetwaarden bevatten en klanten van het juiste advies voorzien. Het inspectierapport is het visitekaartje dat je als inspecteur of meetspecialist achterlaat.


Advies op maat

Voor advies over de meest geschikte meetinstrumenten voor jouw inspecties kun je contact opnemen met één van onze product- en norm-experts.

Kennis, trainingen, producten en onderhoud: alles onder één dak

KWx is een kennishuis. Zo zijn wij op de hoogte van actuele onderwerpen zoals PV- of EV-installaties, NEN 1010 inspecties, NEN 3140 inspecties en het optimaliseren van Power Quality in elektrische installaties. Om deze kennis te delen, organiseren wie trainingen en workshops over deze en andere elektrotechnische onderwerpen. Daarnaast adviseren wij onze klanten in de best passende oplossing voor specifieke situaties.

KWx Zeker Meten maakt jouw werk makkelijker door:

Productadvies Het adviseren van meetinstrumenten

NEN-training Praktijkgerichte NEN 1010 en NEN 3140 trainingen

Power Quality advies en training Advies en training op het gebied van Power Quality

Producttraining Producttrainingen bij ons of op klantlocatie

Kennisdagen Interactieve kennisdagen door heel Nederland

Kalibratie en reparatie Kalibratie en reparatie van je meetinstrument