Oplossingen voor

E-installateurs

(Oplever)inspecties efficiënt uitvoeren

E-installateurs zijn verantwoordelijk voor het opleveren van werkende en veilige elektrische installaties. Dit wordt ook wel installatieverantwoordelijkheid genoemd. Na het aanleggen van een nieuwe installatie of het aanbrengen van wijzigingen moet de installatie met behulp van één of meerdere meetinstrumenten gekeurd worden op elektrische veiligheid. De Arbowet stelt strenge eisen aan het werken aan- en met laagspanningsinstallaties. Het is daarom van belang ervoor te zorgen dat installaties altijd voldoen aan veiligheidsvoorschriften zoals beschreven in de NEN 1010 en NEN 3140 norm. 

NEN 1010 voor installateurs van PV-installaties

Zonnestroominstallaties vallen ook onder de NEN 1010 norm. Als installateur moet je na installatie ook de verplichte opleverinspectie uitvoeren. KWx is expert op het gebied van PV-inspecties. Wij helpen je graag op weg met slimme meetinstrumenten en praktijkgerichte inspectieworkshops.


Met onze meetinstrumenten wordt meten eenvoudig

Als installateur wil je de verplichte metingen op de meest efficiënte wijze uitvoeren en documenteren. Dit wil zeggen snel, volledig en foutloos. Dit kun je bereiken door gebruik te maken van slimme meetinstrumenten. Veel van de slimme meetinstrumenten van KWx hebben vooraf geprogrammeerde testprocedures en bieden de mogelijkheid om eigen (projectmatige) testprocedures aan te maken. Zo sla je nooit meer een inspectiestap over. Deze handige functionaliteit geeft ook beginnende installateurs en keurmeesters de mogelijkheid efficiënt en zorgvuldig te inspecteren. Het uitvoeren van de verplichte metingen en het genereren van professionele inspectierapportages was nog nooit zo eenvoudig.

Oplossingen voor de installateur van datanetwerken

Wanneer je datanetwerken installeert, kun je bij ons terecht voor:

  • Kabeltesters, netwerktesters en -certificeerders
  • Netwerkgereedschap zoals kabelmantelstrippers en krimptangen
  • Training op locatie

Tekort aan technisch onderlegd personeel

Naast de behoefte om efficiënt te meten, staan installateurs voor een uitdaging: elektrische installaties in woningen, utiliteitsgebouwen en industriële panden worden, onder andere door de energietransitie en het toenemend aantal elektrische apparaten, steeds groter en complexer. Het uitvoerend en controlerend werk van de elektrotechnisch installateur neemt daarmee toe in hoeveelheid en complexiteit, terwijl gekwalificeerd, technisch onderlegd personeel achterblijft. Dit is een probleem waar veel installatiebedrijven tegenaan lopen. 

Blijf up-to-date dankzij onze praktische trainingen

De trainingen en webinars van KWx zijn het antwoord op het tekort aan technisch onderlegd personeel. De bijeenkomsten maken je wegwijs in het optimaal en veilig gebruiken van NEN 1010 installatietesters en NEN 3140 apparatentesters. Tijdens deze praktische trainingen worden belangrijke meetprincipes behandeld. Een productspecialist van KWx gaat in één dagdeel praktisch in op de normering en inspectie. Na het opfrissen van de theorie ga je onder deskundige begeleiding aan de slag met praktijkmetingen op een simulator.


KWx Zeker Meten maakt jouw werk makkelijker door:

Productadvies Het adviseren van meetinstrumenten

NEN-training Praktijkgerichte NEN 1010 en NEN 3140 trainingen

Power Quality advies en training Advies en training op het gebied van Power Quality

Producttraining Producttrainingen bij ons of op klantlocatie

Kennisdagen Interactieve kennisdagen door heel Nederland

Kalibratie en reparatie Kalibratie en reparatie van je meetinstrument