Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Geen Woorden maar Laden: over EVSE-veiligheid

1 juni 2021 @ 10:00 - 11:00

EVSE-inspectie webinar

Visie op veilige EVSE-installaties

Het aantal laadpalen, of beter gezegd laadinrichtingen voor elektrische voertuigen, groeit met de dag. Het doel is om in het jaar 2030 in Nederland 1,7 miljoen elektrische laadpalen operationeel te hebben. Een mooie én ambitieuze doelstelling. Installeren is één, maar elektrische veiligheid is twee! Of is het net andersom; Veiligheid voorop? Uiteraard ben ik samen met mijn KWx-collega’s overtuigd van het laatste. Ambitieuze doelstellingen mogen veiligheid nooit in de weg staan. Elektrische veiligheid voorop en daarmee het realiseren van veilige en betrouwbare laadinrichtingen, ook wel EVSE-installaties.

Installeren is één, maar elektrische veiligheid is twee! Of is het net andersom; Veiligheid voorop?

Hoewel de laadpaal gezien zou kunnen worden als een “bijzondere wandcontactdoos” roept dit relatief nieuwe installatie-onderdeel ook vragen op. Ten opzichte van de meeste wandcontactdozen zal er veel vaker en langer stroom lopen. Na installatie van een laadinrichting zal de verdeelinrichting ook veel meer continue stroom gaan voeren. In het webinar ‘Geen Woorden maar Laden’ gaat specialist op het gebied van E-inspecties Kees Compaan het hebben over deze bijzondere wandcontactdoos. We zullen toelichten wat de NEN 1010 zegt over deze aansluiting en we gaan laten zien hoe je de eerste inspectie van een laadinrichting conform NEN 1010 op de meest efficiënte manier uitvoert.

DC-lekstromen en -zwerfstromen

Er is de laatste tijd veel aandacht in de media voor DC-lekstromen bij EVSE-installaties. Maar wat houdt dit fenomeen precies in? Wat zijn de risico’s en hoe kun je schade beperken? DC-lekstromen, en dus ook zwerfstromen, zijn geen echt nieuwe verschijnselen, Hun invloed zal zeker toenemen door het toepassen van EVSE-installaties, PV-installaties en DC-installaties. Hoe kun je DC-lekstromen het beste meten en monitoren om de risico’s beheersbaar te houden? Ook dit onderwerp wordt behandeld.

Agenda:

  • Visie op EVSE-veiligheid
  • Theorie
  • Normering, wet- en regelgeving
  • Functionele en functionele controle
  • Metingen en inspectievolgorde
  • Inspectierapportages
  • DC-zwerfstromen /DC-lekstromen
  • Meetinstrumenten voor EVSE-inspecties

Tijdens het webinar kunnen deelnemers vragen stellen via de chat.

 

Gegevens

Datum:
1 juni 2021
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Organisator

Kees Compaan
Telefoon
085-4872410
E-mail
k.compaan@fortona.nl
Bekijk de site van Organisator