Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennismiddag PV-installaties Installatie Journaal

11 mei 2021 @ 13:30 - 16:30

Online Kennismiddag Installatie Journaal

Tijdens dit digitale evenement van Installatie Journaal komen, onder leiding van Prof. Dr. Ir. J.F.G. (Sjef) Cobben, de diverse aspecten van veilige PV-installaties aan bod.

In één online middag is je technische kennis over PV-installaties weer up-to-date! Bekijk het volledige programma op de website van Installatie Journaal.

KWx vertelt over meten aan PV-installaties

KWx-collega Kees Compaan sluit de middag af met een praktisch maar boeiend verhaal over Meten aan PV-installaties. Hij gaat in op de risico’s van PV installaties, het belang van aarden en het snel opsporen van fouten. Hierbij komen de opleverinspectie conform NEN 1010 en de periodieke inspectie aan bod. Waar moet je op letten bij het aanleggen van een PV-installatie? Welke metingen zijn essentieel om veiligheid aan te tonen én hoe leg je dit vast in een inspectierapportage?

Snel en efficiënt fouten opsporen in PV-installaties

PV installaties die zijn aangelegd met juiste aandacht voor aarding, connectoren en bekabeling moeten garant staan voor jarenlange duurzame prestaties. Inzicht in de elektrische veiligheid wordt verkregen door uitvoeren van metingen, zowel bij oplevering als ook periodiek.
Vanwege de risico’s dienen storingen snel gelokaliseerd én verholpen te worden. Met de nieuwste meetapparatuur van KWx kunnen defecten snel en nauwkeurig worden opgespoord.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de presentatie van Kees Compaan:

• Opbouw van het PV-systeem
• Elektrische risico’s aan de DC zijde
• Metingen bij opleveringen, AC en DC zijde
• Storingen zoeken

Gegevens

Datum:
11 mei 2021
Tijd:
13:30 - 16:30
Evenement Categorieën:
,