Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Datanetwerken testen: verifiëren, kwalificeren en certificeren

3 september @ 10:00 - 11:00 UTC+2

Netwerk inspectie webinar

‘Onverklaarbare’ netwerkstoringen

Veel netwerk- en systeembeheerders hebben het weleens meegemaakt: een netwerkstoring als donderslag bij heldere hemel. Onverklaarbaar, zonder aanleiding en vaak op een ongunstig tijdstip valt een gedeelte of het volledige netwerk uit. Hoe ga je in deze crisissituatie te werk? Wat was de oorzaak? En kunnen vergelijkbare storingen in de toekomst worden voorkomen? In dit webinar legt Kees de verschillende uit tussen de manieren van meten aan datanetwerken én gaan we in op de afzonderlijke testprocedures.

Verifiëren, kwalificeren of certificeren?

Het testen van netwerken kan onderverdeeld worden in drie soorten testen: verifiëren, kwalificeren

Verifiëren wordt ook wel wiremap genoemd. Deze vorm van testen is niets meer dan een simpele doorgangstest om te verifiëren of de geleiders van een twisted-pair zijn verbonden met een connector in de juiste volgorde zonder sluiting, open verbinding, verwisselde paren of andere fouten in de fysieke verbinding. Helaas herkent de wiremap-test geen problemen in de prestatie van de kabel. Sommige installateurs denken ten onrechte dat na een geslaagde wiremap-test de kabel geschikt is voor transport van data zonder fouten. Daarbij komt ook de transmissietest aan de orde. Certificeren is niet nodig maar je wil wél zeker weten dat de camera functioneert op het te testen netwerk. De transmissietester is de oplossing: belast het netwerk met data en controleer daarmee of de door jou aangesloten camera functioneert op het netwerk van de klant.

Netwerktesters als middel om faalkosten te verlagen

Om netwerkproblemen voor te zijn en faalkosten te verlagen zijn netwerktesters het aangewezen inspectiemiddel. Het uitgebreide meetpakket van IDEAL Networks geeft installateurs, netwerkbeheerders en andere IT-professionals, high-end oplossingen voor verificatie, kwalificatie en certificatie van koper- en glasvezelnetwerken.

  • Wiremap kabeltesters zijn eenvoudige en betaalbare instrumenten voor het verifiëren van twisted-pair koperen netwerkbekabeling. Deze handzame instrumenten controleren de bekabeling op een correcte aansluiting en geven fouten zoals een open verbinding, kortsluiting of verwisselingen van aderparen weer.
  • Kwalificatie- en transmissietesters worden toegepast om te bewijzen dat een netwerkkabel goed functioneert bij grote hoeveelheden data. Het kwalificeren van de netwerkcapaciteit gebeurt door een grote hoeveelheid data over de kabel te versturen en de meetgegevens te vergelijken met de IEEE 802.3ab Gigabit Ethernet standaard. Deze testers zijn ideaal in situaties waar certificering niet is vereist, maar kwaliteit van het netwerk op niveau moet zijn.
  • Netwerk certifiers zijn zeer geavanceerde meetinstrumenten voor het certificeren van koper- en glasvezelnetwerken volgens internationale standaarden. Verschillende testen worden uitgevoerd door een range aan frequenties over een kabel te sturen en daarmee nauwkeurige metingen te doen bij lage signaalniveaus. Resultaten zoals crosstalk en return loss worden vastgelegd in een uitgebreide rapportage.

Als netwerkinstallateur of systeembeheerder wil je dit webinar absoluut niet missen!

Meld je gratis aan voor dit webinar

Gegevens

Datum:
3 september
Tijd:
10:00 - 11:00 UTC+2
Evenement Categorie:

Organisator

Kees Compaan
E-mail:
k.compaan@kwx.nl