Lage circuitimpedantie meten

De overeenkomst tussen fietsen en circuitimpedantie meten in industriële installaties

Fietsen: een prachtig onderwerp. Ik ga wel eens een rondje fietsen met een groepje vrienden. Voor polderjongens zijn de winderige dijken een regelmatige uitdaging, maar we kijken uit naar heuvelachtig of bergachtig gebied. Standaard gaan we jaarlijks een dag of weekend naar heuvels in Zuid-Limburg. Op de racefiets bedwingen we een paar heuvels en doen we ingrediënten op voor verhalen die in de loop van de avonden en jaren steeds sterker worden.

Soms gaat er wel eens een introducé mee, iemand die ‘ook wel eens fietst’. Weigeren doen we iemand niet snel. Bij aankomst in Limburg blijkt degene een trotse bezitter van een ‘mountainbike’. Oops. Terwijl wij ervan uitgingen dat we ons verplaatsen op een racefiets: krom stuur en dunne bandjes met minimaal 8 bar. Hoewel onze reisgenoot ervan overtuigd is dat het hem wel gaat lukken, blijkt zijn vervoersmiddel al in de eerste kilometers ongeschikt. Als je zelfs heuvelaf over glad asfalt flink mee moet trappen krijg je een zware dag. Bij een voortijdig ingelast kopje koffie, wordt het besluit om de wegen te scheiden gemakkelijk genomen en is er weer een verhaal geboren voor bij de barbecue die avond. De mountainbike, prachtig materiaal maar ongeschikt voor deze toepassing.

Datzelfde geldt voor installatietesters: geschikt voor het terrein waar ze voor gebouwd zijn. In dit artikel geven we uitleg over impedantiemeting en de daarvoor geschikte instrumenten.

Installatietesters beschikken over essentiële metingen voor de veiligheid van elektrische installaties. Dit zijn de metingen voor het controleren van vereffening en aardverbinding, meting van isolatieweerstand, het meten van de circuitimpedantie en het controleren van aardlekschakelaars.

Meer weten over het meten van circuitimpedantie?

Meer weten over het meten van circuitimpedantie?

Lees verder hoe je deze metingen op een veilige, nauwkeurige en efficiënte manier uitvoert. Vraag het complete kennisartikel gratis aan via dit formulier. Na verzending ontvang je binnen enkele minuten een mail met daarin een hyperlink naar het artikel in PDF formaat.

KWx mag mij benaderen voor:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *