Fortona wint Smart Storage Innovation Award

De Fortona zoutbatterij is uitgeroepen tot de winnaar van de Smart Storage Innovation Award van de Solar Solutions International beurs, gehouden van dinsdag 14 t/m donderdag 16 maart 2023 in Expo Greater Amsterdam.

Solar Solutions International is de grootste Solar-vakbeurs van Noordwest-Europa. De award werd uitgereikt aan het einde van de tweede beursdag. De jury bestond uit Jasmijn Kleij (TKI Urban Energy), Mirjam van Helvoirt (Achmea) en Edwin van Gastel (Storage Magazine).

In het juryrapport is het volgende te lezen over de Fortona zoutbatterij: “Veilig en milieuvriendelijk. Het zijn de 2 karakteristieken die de Fortona zoutbatterijen van FZSoNick tot een winnaar maken. De zoutbatterijtechnologie biedt een tegenwicht aan het lithium-geweld met haar sodium metaal chloride-technologie. Niet alleen dat maakt ze onderscheidend, maar vooral ook het feit dat ze 100 procent recyclebaar zijn. Bovendien is het voor eindgebruikers interessant dat de batterij in zeer uiteenlopende klimaatomstandigheden geïnstalleerd kan worden, omdat er geen actieve koeling of verwarming nodig is.”

We zijn trots op deze erkenning van de jury en hopen dat de zoutbatterij hiermee de aandacht krijgt die het verdiend als milieubewuste en duurzame keuze voor energieopslag!

Download de Onepager

Ontdek de unieke kenmerken van de zoutbatterij.