Regelgeving is essentieel voor een duurzame maritieme industrie

Normcommissies en classificatiebureaus

Certified bodies Power Electronics

Scenarioplanning is essentieel voor een duurzame maritieme industrie. Stimuleert regelgeving technologie of past regelgeving zich aan, aan de technologieën die op de markt beschikbaar zijn?

We zijn blij te ervaren dat classificatiebureaus het gebruik van moderne technologieën ondersteunen. De wetgeving zal in de nabije toekomst worden aangepast. Als gevolg hiervan zal de vrees dat regelgeving het effectieve gebruik van nieuwe technologieën, zoals een solid-state DC breaker switch, belemmert tot het verleden behoren.

KWx werkt samen met én wordt ondersteund door verschillende maritieme classificatiebureaus

Ons assortiment Astrol 1kV DC breaker switches is in november 2019 goedgekeurd door DNV-GL. Typegoedkeuringen van Lloyds Register en Bureau Veritas volgen binnenkort.

Participatie in normcommissies

KWx participeert in verschillende normcommissies waarvan onze deelname aan de NEC 18 het meest noemenswaardig is voor onze maritieme activiteiten.

De nationale normcommissie NEC 18 “Elektrische installaties op schepen en op mobiele en vaste eenheden in het water” volgt alle activiteiten van de internationale normalisatie in IEC / TC 18. Het betreft actieve en competente commissie met een goede spreiding van alle belanghebbenden op het gebied van elektrische installaties op schepen. De commissie heeft een lange staat van dienst en ruime ervaring in het vertalen van nationale belangen naar internationaal niveau. Zij volgen de ontwikkelingen op de voet en staan open voor nieuwe technologie zoals alternatieve energiedragers aan boord en zoeken contact met aangrenzende commissies, bijvoorbeeld door de mogelijkheden voor normen voor walaansluitingen te onderzoeken. De commissie heeft een zeer relevant en uitgebreid netwerk waarmee veelvuldig contact wordt onderhouden.

Meer informatie over onze Maritime DC Solutions of participatie in normcommissies? Neem direct contact op. Onze specialisten zitten klaar om je te helpen.

Specialist in DC-applicaties

✆ 0186 633 600

Contact details