Een installatietester die aansluit bij inspectiemetingen van deze tijd

referentie-leo-smit-mi3155-eurotest-installatietester

Leo Smit staat al jaren met beide benen in de elektrotechniek en heeft geruime tijd als docent in het middelbaar beroepsonderwijs gewerkt. Sinds 1991 verzorgt hij NEN-cursussen aan het bedrijfsleven. Ook is hij nog regelmatig in het veld te vinden voor het uitvoeren van NEN 1010 en NEN 3140 inspecties.

Onlangs kocht hij bij KWx de Metrel MI3155 EurotestXD installatietester en ging hij een aantal dagen intensief met het meetinstrument aan de slag tijdens een NEN 1010 inspectie. De EurotestXD blijkt echt een topmeetinstrument te zijn!

“Ik loop bijna 30 jaar met installatietesters en andere meetinstrumenten rond en heb met veel merken en typen gewerkt. De EurotestXD installatietester is helemaal van deze tijd, de bediening is gebruikersvriendelijk en de tester functioneert subliem.
Door een autotestprocedure te maken die aansluit bij mijn inspectierapport kan ik snel metingen uitvoeren en op de juiste locatie opslaan in de boomstructuur van het interne geheugen. Deze gegevens zijn vervolgens eenvoudig op te nemen in het inspectierapport. Ook de MESM software voor analyse en rapportage van meetgegevens werkt goed.”

Metrel MI3155 EurotestXD

Kees Compaan, manager bij KWx, deelt het enthousiasme van Leo Smit: “Bij de EurotestXD heeft Metrel goed gekeken naar de behoefte van de inspecteur. Door het instrument te voorzien van een krachtige accu kun je de hele dag zorgeloos inspecteren en heb je geen gedoe meer met batterijen of accu’s. Ook de aansluitschema’s met hulpteksten op het display helpen je het meetinstrument veilig en correct aan te sluiten.”