Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meten aan PV-installaties – SCIOS Scope 12 onder de loep

17 september 2020 @ 10:00 - 11:00

Meten aan PV-installaties

Elektrische veiligheid PV-installaties

Nederlandse daken worden in razend tempo voorzien van zonnepanelen. Ook is er een sterke toename in het aantal PV-parken. Deze mooie en duurzame ontwikkeling heeft een kanttekening. Ondanks de media-aandacht is niet iedereen zich bewust van de knelpunten in deze kleine “energiecentrales”. Het correct installeren, inspecteren en opleveren van pv-installaties is van essentieel belang om de veiligheid en het rendement te bewaken.

Tijdens het webinar ‘Meten aan PV-installaties’ neemt Kees Compaan je mee in alle te nemen stappen in het proces van installeren van veilige PV-installaties. De ‘Keten van PV-veiligheid’ vertegenwoordigt de vijf aandachtsgebieden in de veiligheid van zonnestroominstallaties.

SCIOS Scope 12 onder de loep

De stichting SCIOS is eigenaar van, beheert en ontwikkelt het kwaliteitssysteem ten behoeve van installatie-eigenaren en inspectie- en installatiebedrijven voor de inspectie en het onderhoud van technische installaties.

In april 2020 is hier Scope 12 ‘inspecties van zonnestroominstallaties’ aan toegevoegd. De technische eisen aan zonnestroominstallaties zijn uitgewerkt in een technisch document (TD 18) en beschrijft een standaard methodiek voor het uitvoeren van inspecties aan PV-installaties. Dit met verwijzing naar de diverse relevante elektrotechnische normen. PV-installateurs en -inspecteurs kunnen zich bij verschillende opleidings- en trainingscentra conform SCIOS Scope 12 laten certificeren.

Vanuit onze visie op de volledige keten van veilige PV-installaties neemt Kees Compaan SCIOS Scope 12 onder de loep.

Ben je PV-installateur, -inspecteur of wil je meer informatie over de risico’s en technische en elektrische veiligheid? Schrijf je dan in voor dit webinar

Gegevens

Datum:
17 september 2020
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://app.livestorm.co/hanzestrohm/meten-aan-pv-installaties-scios-scope-12-onder-de-loep