Kairos investeert in groei van Smart2IT

PERSBERICHT

Zwolle, 17 juni 2019

Smart2IT maakt virtuele omgeving toegankelijk voor bedrijfsleven

Het Hengelose Smart2IT brengt met haar software woningen en trainingen virtueel tot leven. De software-oplossingen maken het voor bedrijven relatief eenvoudig om 3D-visualisatie, Augmented Reality en Virtual Reality (AR/VR) in te zetten. Met een recente investering van Kairos en vanuit het Innovatiefonds Overijssel kan Smart2IT verder en sneller doorgroeien. De snellere groei zal gerealiseerd worden door een toename van het aantal licenties voor Innobrix en de lancering van een nieuw platform voor Virtual Reality trainingen.

Sander Martinec, CEO van Smart2IT, is blij met de investering: “De investering geeft ons nog meer vertrouwen in de toekomst en we hebben er twee betrokken aandeelhouders bij. Met deze financiële boost en de extra beschikbare knowhow kan onze organisatie verder groeien en sneller commercieel uitrollen. De snellere groei zal voornamelijk gerealiseerd worden door de toename van het aantal licenties voor Innobrix en de lancering van een nieuw platform voor Virtual Reality trainingen”.

Innobrix, kopers van nieuwbouwwoningen onderdeel van het bouwproces

Smart2IT ontwikkelde twee nieuwe producten, Innobrix en eyeQ. “Met Innobrix vertalen we bouwtekeningen naar een interactieve virtuele woning waardoor de woningbouw in staat is de consument te betrekken in het bouwproces”, legt Martinec uit. “Nu moeten mensen het vaak nog doen met papier. Met Innobrix brengen wij de woning tot leven.” Het is niet alleen leuk voor de consumenten om virtueel rond te lopen in hun nieuwe huis, het levert ook voordelen op voor de bouw. De keuzes van consumenten worden met de Innobrix software gekoppeld aan REVIT – het meest gebruikte ontwerpprogramma in de bouw- en installatiebranche – en vanuit dit programma wordt richting gegeven aan de bouw van de woning. Na oplevering hoeft er minder verbouwd te worden als vooraf beter is nagedacht over de plaatsing van bijvoorbeeld binnenmuren.”

eyeQ: zelf trainingen samenstellen in Virtual en Augmented Reality

Met eyeQ richt Smart2IT zich op een ander toepassingsgebied, maar dit heeft in de technologische basis overeenkomsten met Innobrix. Gaston Smit, CTO en co-founder van Smart2IT legt uit: “eyeQ is een SAAS (Software As A Service) platform waarmee een organisatie zelf trainingen in Virtual Reality kan samenstellen en aanbieden aan haar medewerkers. Mede dankzij het groeigeld van onze nieuwe aandeelhouders zullen we het platform ontwikkelen tot een full XR-oplossing, waarin ook trainingen op basis van Augmented Reality kunnen worden samengesteld”. Deze moderne wijze van trainen en e-learning kan leiden tot beter opgeleid personeel, een veiligere werkomgeving en minder ongelukken op de werkvloer.

Innobrix en eyeQ platformen ontsluiten digitale visualisatietechnieken

Kairos Innovation – onderdeel van de Hemmink Groep uit Zwolle – investeert in en biedt business support aan jonge bedrijven met baanbrekende technische oplossingen. Sander Polman, investment director van Kairos: “Wij zijn onder de indruk van Smart2IT en verwachten dat Virtual en Augmented Reality een belangrijke rol gaan spelen bij het oplossen van tal van uitdagingen. Onder andere in de bouw- en installatiebranche. Denk bijvoorbeeld aan het toenemende tekort van technisch personeel en aan het terugdringen van faalkosten. We verheugen ons op de samenwerking met Smart2IT om Innobrix en eyeQ te ontwikkelen.”

Kijk voor meer informatie op www.smart2it.nl , www.innobrix.nl en www.eyeq-learning.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *