Energieopslag op maat

De energietransitie brengt voor veel bedrijven uitdagingen met zich mee. Energie draait immers allang niet meer om simpelweg de stekker in het stopcontact steken. Piekbelasting, netcongestie, pv-installaties, batterijen, energiebeheer, elektrisch rijden, decarbonisatie: de energietransitie heeft een grote impact en gaat verder dan een zonnepaneel hier of een accu daar. En dan zijn de mogelijkheden vanuit de netbeheerder vaak ook nog eens zeer beperkt.

Fortona draagt bij aan jouw energietransitie door te helpen bij het oplossen van 3 veelvoorkomende problemen door netcongestie:

Te weinig capaciteit in het energienet om een (zwaardere) aansluiting te krijgen

Het niet kunnen terugleveren van opgewekte zonne-energie

Stijgende kosten door piekbelasting die de bestaande aansluiting overschrijdt

Om de energietransitie met jouw bedrijf goed aan te pakken en deze problemen het hoofd te kunnen bieden is uitgebreide kennis van energiestromen, het bedrijf en haar gebruikers noodzakelijk. Fortona heeft de kennis én de producten in huis om jouw partner te zijn in de energietransitie. Zo kan jouw bedrijf efficiënter omgaan met (zelf opgewekte) energie en een echte bijdrage leveren aan de energietransitie.

Oplossingen vanuit een persoonlijke energiecase

Vanuit een goed onderbouwde energiecase kunnen de belangrijkste uitdagingen van de energietransitie op een veilige en rendabele manier aangepakt worden. Per bedrijfstak heeft de energietransitie een andere impact en welke stappen het meest effectief zijn verschillen dan ook per bedrijf. Advies op maat is hierbij essentieel, een one size fits all oplossing is er niet. Wij onderzoeken samen met jou de benodigde stappen om tot de juiste configuratie te komen voor een op maat gemaakt energieopslagsysteem.

Jouw energiecase

In 5 stappen naar slimmer gebruik van energie

Urgentie We bepalen de belangrijkste doelen voor jouw energietransitie; decarbonisatie, (de)congestie, zelfvoorzienend zijn, etc.

Analyse Op basis van data, gebruiksscenario's, veiligheid en risico's onderzoeken we de mogelijkheden

Een eerste stap Met meer inzicht in energie, bijvoorbeeld door een Energie Management Systeem, pakken we quick wins aan

Inzicht Op basis van de in de praktijk vergaarde kennis verfijnen we het plan voor een echte transitie

Transitie Het verfijnde plan wordt uitgevoerd, waarna we de nieuwe urgentie vast kunnen stellen

Een energieopslagsysteem op maat

Fortona levert slimme, duurzame energieopslagsystemen passend bij de uitdaging waar jouw bedrijf voor staat. Dit energieopslagsysteem bestaat uit een of meerdere batterijen, omvormers, energiemanagementsysteem en andere benodigde onderdelen. Het systeem bevat componenten die:

  • Uitstekend met elkaar samenwerken;
  • Toekomstgereed en modulair op te bouwen zijn;
  • Zo veilig en duurzaam mogelijk zijn.

Fortona zorgt voor de optimale configuratie voor het oplossen van jouw specifieke uitdaging. Dankzij de op maat gemaakte energiecase en complete energieoplossingen treed je met zekerheid de energietransitie tegemoet.


Aan de slag met jouw energiecase

We gaan graag samen met jou aan de slag om de energietransitie voor jouw bedrijf in goede banen te leiden. Vul onderstaand formulier zo uitgebreid mogelijk in en wij nemen spoedig contact met je op om de mogelijkheden voor jouw energiecase verder te bespreken.

Aanvraag Fortona
Wat is jouw energietransitie?
Ik wil graag extra informatie over: