Zakelijke oplossingen

Energietransitie begint bij de juiste kennis

De energietransitie brengt voor veel bedrijven uitdagingen met zich mee. Energie draait immers allang niet meer om simpelweg de stekker in het stopcontact steken. Piekbelasting, netcongestie, pv-installaties, batterijen, energiebeheer, elektrisch rijden, decarbonisatie: de energietransitie heeft een grote impact en gaat verder dan een zonnepaneel hier of een accu daar. Om de energietransitie met jouw bedrijf goed aan te pakken, is uitgebreide kennis van energiestromen, het bedrijf én haar gebruikers noodzakelijk. Fortona heeft de kennis in huis om jouw partner te zijn in de energietransitie.

Oplossingen vanuit een persoonlijke energiecase

Vanuit een goed onderbouwde energiecase kunnen de belangrijkste uitdagingen van de energietransitie op een veilige en rendabele manier aangepakt worden. Per bedrijfstak heeft de energietransitie een andere impact en welke stappen het meest effectief zijn verschillen dan ook per bedrijf. Advies op maat is hierbij essentieel, een one size fits all oplossing is er niet. Wij onderzoeken samen met jou de benodigde stappen om tot de juiste balans te komen tussen de urgentie van decarbonisatie en een rendabele business case.

Urgentie We bepalen de belangrijkste doelen voor jouw energietransitie; decarbonisatie, (de)congestie, zelfvoorzienend zijn, etc.

Analyse Op basis van data, gebruiksscenario's, veiligheid en risico's onderzoeken we de mogelijkheden

Een eerste stap Met meer inzicht in energie, bijvoorbeeld door een Energie Management Systeem, pakken we quick wins aan

Inzicht Op basis van de in de praktijk vergaarde kennis verfijnen we het plan voor een echte transitie

Transitie Het verfijnde plan wordt uitgevoerd, waarna we de nieuwe urgentie vast kunnen stellen

Aan de slag met jouw energiecase

We gaan graag samen met jou aan de slag om de energietransitie voor jouw bedrijf in goede banen te leiden. Vul onderstaand formulier zo uitgebreid mogelijk in en wij nemen spoedig contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanvraag Fortona
Wat is jouw energietransitie?
Ik wil graag extra informatie over: