Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DC on Tour IV: DC en vermogenselektronica

22 juni 2023 @ 14:30 - 18:00

Om kennisdeling over gelijkspanning te versnellen organiseert Stichting Gelijkspanning “DC on Tour“. In verschillende mini-congressen door het jaar heen komen diverse thema’s rond gelijkspanning aan bod waarin experts hun visie delen en er volop ruimte is om te netwerken binnen het vakgebied.

DC on Tour IV: DC en vermogenselektronica

Wil je meer weten over de kracht van vermogenselektronica en de toekomst van elektrische energie? Dan mag je de volgende editie van DC on Tour niet missen! Deze vierde sessie staat in het teken van DC en vermogenselektronica. Op 22 juni 2023, van 14:30 tot 18:00 uur zal DC on Tour plaatsvinden bij FLUKE op de Brainport Industries Campus.

Toonaangevende sprekers zoals Giel van den Broeck en Henry Lootens zullen uitleggen hoe vermogenselektronica ons leven veiliger, efficiënter en duurzamer maakt. Je leert hoe vermogenselektronica werkt en op welke manier het toegepast wordt in de industrie, woningen, kantoren, verkeer en vervoer. Er wordt ook stilgestaan bij de enorme marktkansen dit nu en voor de lange termijn biedt. Daarnaast wordt je op de hoogte gebracht van de belangrijke veiligheidsaspecten van vermogenselektronica en hoe deze systemen betrouwbaar en robuust kunnen worden gemaakt.

Agenda

  • 13:00 – 14:00 uur: Inloop met rondleiding
  • 14:30 – 18:00 uur: DC on Tour

Tijdens het evenement zullen experts uit de industrie hun kennis en inzichten delen. Hieronder vind je het gedetailleerde programma:

  • 14:30 – 14:45 uur: Opening door Fluke
  • 14:45 – 15:00 uur: Marco Casciaroli over de werkgroep vermogenselektronica en het belang van samenwerking
  • 15:00 – 15:30 uur: Fluke over het belang van correcte meetapparatuur
  • 15:30 – 16:00 uur: Pauze
  • 16:30 – 17:15 uur: Giel van den Broeck over het toepassingsgebied van vermogenselektronica en waarom DC/DC-converters essentieel zijn voor DC-grids
  • 17:15 – 17:30 uur: Henry Lootens over hoe vermogenselektronica ons leven veilig maakt en wrap-up
  • 17:30 uur: Start van de borrel

Naast de informatieve sessies is er ook gelegenheid voor een rondleiding, waarbij je een kijkje kunt nemen achter de schermen en meer te weten kunt komen over de praktische toepassingen van vermogenselektronica. Het evenement wordt afgesloten met een gezellige borrel, waar je de mogelijkheid hebt om te netwerken en in contact te komen met gelijkgestemde professionals.

Mis deze kans niet om je kennis te vergroten en nieuwe inzichten op te doen in het boeiende vakgebied van vermogenselektronica.

Wil jij erbij zijn?

Als partner van DC on Tour geven wij 3 gratis toegangskaarten weg. Ben jij geïnteresseerd en praat je graag mee over de uitdagingen van de energietransitie en de mogelijkheden van gelijkspanning? Neem dan snel contact op via onderstaand formulier. Wie het eerst komt wie het eerst maalt!

Hierna kun je kaarten kopen via de website van Stichting Gelijkspanning voor DC on Tour IV over DC en vermogenselektronica.

Dit formulier kan op dit ogenblik niet meer ingevuld worden

Gegevens

Datum:
22 juni 2023
Tijd:
14:30 - 18:00
Site:
https://gelijkspanning.org/event/dc-on-tour-iv/

Locatie

Fluke Europe B.V.
BIC 1
Eindhoven, 5657BX

Organisator

Stichting Gelijkspanning Nederland
E-mail
info@gelijkspanning.org
Bekijk de site van Organisator