Duurzame, modulaire en onderhoudsvriendelijke energieopslag

Second-life energie opslagsysteem

Energie-uitdagingen oplossen, je onderneming laten groeien én verspilling tegengaan. Dat kan met het circulaire Fortona Second-life energieopslagsysteem.


Lithium batterijen zijn te kostbaar voor ons milieu om ze een te kort leven te gunnen.

Duurzaam
Voorkomt verspilling van grondstoffen, gemaakt in Europa

Slim
Helpt netcongestie op te lossen en maakt verdienmodellen mogelijk

Betrouwbaar
Totaal ontzorgd van oriëntatie en calculatie tot implementatie

Wij zijn ervan overtuigd dat het geen zin heeft om nieuwe batterijen te gebruiken voor stationaire energieopslag. Batterijen die geen dienst meer doen in elektrische voertuigen hebben doorgaans nog een bruikbare capaciteit van meer dan 80%. Het is niet logisch om deze capaciteit verloren te laten gaan! Met het Fortona Second-life energieopslagsysteem krijgen zorgvuldig geselecteerde batterijen uit elektrische voertuigen een tweede leven en vormen ze een bron van duurzame energieopslag. Zo maken we energieopslag circulair!


Pak jouw energie-uitdagingen aan

Het second-life energieopslagsysteem van Fortona is de duurzame oplossing voor verschillende problemen rond netcongestie. Een uitkomst voor bedrijven die tegen de huidige krapte op het stroomnet aanlopen. Je bedrijf laten groeien is lastig als je tegen de limieten van je stroomvoorziening aanloopt. Slimme energieopslag kan daar een oplossing voor zijn. Hiermee kun je de investering in energieopslag slim terugverdienen.

Peak shaving

Verlaag de pieken van jouw verbruik. De batterij slaat energie op en beperkt het maximale vermogen dat aan het net wordt onttrokken bij piekbelasting. Heb je een grotere aansluiting aangevraagd maar krijg je die niet door netcongestie? Of wil je aansluitkosten verlagen? Het second-life energieopslag biedt hiervoor de oplossing.

Optimaliseer het eigenverbruik

Sla de energie die je zelf opwekt met wind- of PV-installaties op en gebruik het wanneer jouw bedrijf het nodig heeft. Zo consumeer je meer zelfopgewekte energie van je zonnepanelen of windturbine en bespaar je op de energiefactuur!

EV load balancing

Door uitbreiding van de installatie met laadpalen voor het elektrische wagenpark kun je tegen piekbelasting of overschrijding van je aansluitwaarde aanlopen. De batterij kan bijspringen om in de energiebehoefte te voorzien en extra kosten voorkomen.

Day-Ahead marktarbitrage

Laad de batterij op tijdens goedkope uren en ontlaad als de energieprijs hoog is. Zo kun je het energieverbruik en eigen opwekking van energie optimaliseren en met jouw batterij profiteren van variabele energieprijzen. De slimme algoritmes optimaliseren de inzet van batterijen op basis van de energieprijzen op de day-ahead energiemarkt.


Een duurzaam, slim, krachtig en veilig energieopslagsysteem

Het Fortona Second-life energieopslagsysteem maakt het mogelijk voor bedrijven om verder te groeien en bij te dragen aan de energietransitie op een duurzame manier. Het modulaire, circulaire systeem maakt het mogelijk om eenvoudig extra opslag toe te voegen wanneer jouw energiebehoefte daarom vraagt.

Ga efficiënter om met energie binnen jouw onderneming dankzij veilige en slimme energieopslag.

Krachtige batterijmodules

In de unit vind je batterijpacks uit premium elektrische voertuigen welke specifiek getest zijn voor gebruik als stationaire energieopslag.

De premium lithium cellen voldoen aan de strenge eisen van de Duitse automobielindustrie en kunnen door het geavanceerde BMS gegarandeerd nog 10 jaar of 4.000 cycli gebruikt worden.

Het second-life energieopslagsysteem is dé duurzame manier waarmee lithium-batterijen een tweede leven krijgen.

Duurzaam outdoor batterijsysteem

Onze batterijbehuizing voor buiten is een duurzame, weerbestendige, dubbelwandig geïsoleerde behuizing met geïntegreerde airconditioning en verwarming.

De totale energieopslagcapaciteit van een enkel outdoor systeem is 242 kWh. Bij de batterijkast wordt ook een bi-directionele batterijomvormer geleverd. Meer capaciteit nodig? Combineer meerdere batterijkasten, tot op MWh schaal!

Gepatenteerd BMS

Het speciaal ontwikkelde batterijmanagementsysteem houdt continu een oogje in het zeil als het gaat om de capaciteit en veiligheid van de batterijen. Het BMS maakt verbinding met de Battery Cloud. De Battery Cloud bewaakt alle metingen van elke batterijcel in real-time.

Dankzij deze scherpe bewaking op afstand ben je verzekerd van uitstekende prestaties en veiligheid. Je kunt de batterijgegevens ook zelf inzien in een persoonlijk dashboard.

Capaciteitsgarantie

Een kWh is een kWh. Wij garanderen dat de energieopslagcapaciteit van het Fortona Second-life batterijsysteem minimaal 70% van de nominale capaciteit behoudt voor een periode van 10 jaar of 4.000 cycli.

Mocht het nodig zijn dan worden de batterijpacks tussentijds vervangen om aan de garantie te voldoen.


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Het Fortona Second-life energieopslagsysteem kan voor veel bedrijven de oplossing zijn voor de problemen die netcongestie en de energietransitie met zich mee brengen. Er zijn al meerdere MWh geplaatst van het second-life energieopslagsysteem. We vertellen je graag meer over hoe zij profiteren van energieopslag.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? We laten je graag zien hoe het Fortona Second-life energieopslagsysteem jouw bedrijf verder kan helpen ontwikkelen!

Neem contact met ons op, deel jouw uitdaging en wij zorgen voor de rest: van oriëntatie tot calculatie en de uiteindelijke implementatie van het energieopslagsysteem. Onbezorgd, met garantie op het systeem en de capaciteit van de accu’s.

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe energieopslag jou kan helpen.