Ontdek de kracht van circulaire energieopslag

Second-life energie opslagsysteem

Energie-uitdagingen oplossen, je onderneming laten groeien, je investering terugverdienen én verspilling tegengaan. Dat kan met het slimme en circulaire Second-life energieopslagsysteem (EOS) van Fortona.


Lithium batterijen zijn te kostbaar voor ons milieu om ze een te kort leven te gunnen.

Duurzaam
Geproduceerd in Europa én voorkomt grondstofverspilling.

Slim
Maakt ondernemen in netcongestie-gebieden mogelijk en past verdienmodellen toe.

Betrouwbaar
Voldoet aan de veiligheidseisen, uitgerust met hoogwaardige sensoren en onafhankelijk getest door DNV.

Wij zijn ervan overtuigd dat het geen zin heeft om nieuwe batterijen te gebruiken voor stationaire energieopslag. Batterijen die geen dienst meer doen in elektrische voertuigen hebben doorgaans nog een bruikbare capaciteit van meer dan 80%. Het is niet logisch om deze capaciteit verloren te laten gaan! Met het Fortona Second-life energieopslagsysteem krijgen zorgvuldig geselecteerde batterijen uit elektrische voertuigen een tweede leven en vormen ze een bron van duurzame energieopslag. Zo maken we energieopslag circulair.


Pak jouw energie-uitdagingen aan en verdien aan de oplossing

Het second-life energieopslagsysteem van Fortona is de duurzame oplossing voor verschillende problemen rond netcongestie. Een uitkomst voor bedrijven die tegen de huidige krapte op het stroomnet aanlopen. Je bedrijf laten groeien is lastig als je tegen de limieten van je stroomvoorziening aanloopt. Slimme energieopslag kan daar een oplossing voor zijn. Hiermee kun je de investering in energieopslag slim terugverdienen.

Peak shaving

Verlaag de pieken van jouw verbruik. De batterij slaat energie op en beperkt het maximale vermogen dat aan het net wordt onttrokken bij piekbelasting. Heb je een grotere aansluiting aangevraagd maar krijg je die niet door netcongestie? Of wil je aansluitkosten verlagen? Het second-life energieopslag biedt hiervoor de oplossing.

Optimaliseer het eigenverbruik

Sla de energie die je zelf opwekt met wind- of PV-installaties op en gebruik het wanneer jouw bedrijf het nodig heeft. Zo consumeer je meer zelfopgewekte energie van je zonnepanelen of windturbine en bespaar je op de energiefactuur!

EV load balancing

Door uitbreiding van de installatie met laadpalen voor het elektrische wagenpark kun je tegen piekbelasting of overschrijding van je aansluitwaarde aanlopen. De batterij kan bijspringen om in de energiebehoefte te voorzien en extra kosten voorkomen.

Day-Ahead marktarbitrage

Laad de batterij op tijdens goedkope uren en ontlaad als de energieprijs hoog is. Zo kun je het energieverbruik en eigen opwekking van energie optimaliseren en met jouw batterij profiteren van variabele energieprijzen. De slimme algoritmes optimaliseren de inzet van batterijen op basis van de energieprijzen op de day-ahead energiemarkt.


Een uniek energieopslagsysteem met slimme technologie voor duurzame groei van jouw onderneming

Het Fortona Second-life energieopslagsysteem maakt het mogelijk voor bedrijven om verder te groeien en bij te dragen aan de energietransitie op een duurzame manier. Het modulaire, circulaire systeem maakt het mogelijk om eenvoudig extra opslag toe te voegen wanneer jouw energiebehoefte daarom vraagt.

Ga efficiënter om met energie binnen jouw onderneming dankzij veilige en slimme energieopslag.

Krachtige batterijmodules

Met ons systeem krijgen premium batterijen met hoge veiligheidseisen uit elektrische voertuigen van Europese automerken een tweede leven. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van de schaarse grondstoffen.

Outdoor batterijsysteem

Het standaard batterijsysteem heeft een capaciteit van 242 kWh en een vermogen van 92 kW. Het batterijsysteem wordt geleverd in een weersbestendige behuizing die geïsoleerd is en een geïntegreerde airconditioning heeft. Combineer meerdere systemen voor capaciteiten tot op MWh schaal.

Energiemanagementsysteem

Het energiemanagementsysteem (EMS) past verdienmodellen toe die jouw energieverbruik optimaliseert en nieuwe inkomststromen genereert. Monitor dit overzichtelijk in het online dashboard.

Capaciteitsgarantie

De premium batterijen uit elektrische voertuigen van Europese automerken zijn ontworpen voor extreme omstandigheden. In het contract dat je met ons afsluit garanderen wij dat de batterijen nog 10 jaar of 4.000 laadcycli meegaan.

Veiligheid en monitoring

Met het gepatenteerde batterijmanagementsysteem (BMS) wordt er op celniveau gekeken naar de prestaties van elke batterij, waardoor de veiligheid van het systeem gewaarborgd wordt.


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Het Fortona Second-life energieopslagsysteem kan voor veel bedrijven de oplossing zijn voor de problemen die netcongestie en de energietransitie met zich mee brengen. Er zijn al meerdere MWh geplaatst van het second-life energieopslagsysteem. We vertellen je graag meer over hoe zij profiteren van energieopslag.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? We laten je graag zien hoe het Fortona Second-life energieopslagsysteem jouw bedrijf verder kan helpen ontwikkelen!

We helpen bij de problemen die netcongestie en de energietransitie met zich meebrengen. Dit doen we van oriëntatie en calculatie, tot de uiteindelijke implementatie en nazorg. Kies voor de meest duurzame vorm van energieopslag. Neem contact met ons op, deel jouw uitdaging en wij zorgen voor de rest: van oriëntatie tot calculatie en de uiteindelijke implementatie van het energieopslagsysteem.

Waar wacht je nog op?

Ontdek hoe energieopslag jou kan helpen.