Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Het interbellum: van Edison en Tesla naar EMS (Ecosysteem en energiebalans)

12 december 2023 @ 14:00 - 15:00

Nadat Edison en Tesla rond 1900 hun strijdbijlen hadden begraven ontstond langzaam een systeem waarbij elektrische energie geleverd werd vanuit energiecentrales en zich verspreidde via vertakkingen naar de haarvaten van het elektrische netwerk. De richting van de energie was in veel gevallen duidelijk in één richting. Vergelijk het met een boom waar de energie uit de wortels verdeeld wordt via stam en takken naar de bladeren. Een prachtig ecosysteem.

Tegenwoordig kan de elektrische energie van alle kanten komen, ook in bestaande, oudere elektrische installaties. Netcongestie komt ineens om de hoek kijken maar ook tarieven spelen een belangrijke rol. Elektrische energie is soms schaars of kostbaar. Maar soms ook in overvloed aanwezig. Reden om het verbruik, lokale opwekking en lokale opslag te gaan sturen. Het uiteindelijke doel van de energietransitie is om te stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen en optimaal te genieten van de energie van zon en wind.

Beveiliging van het klassieke elektrische distributiesysteem is gebaseerd op de beveiliging vanaf de bron. Huidige gebruik met variabele energiestromen is niet altijd adequaat te beveiligen. Daarnaast kunnen storingsmeldingen van PV installaties of batterijen reden zijn om gepaste actie te ondernemen. Met name de bedrijfsvoering van de moderne installaties is een belangrijk aspect in de energietransitie.

Inhoud

In het webinar ‘Interbellum, ecosysteem en energiebalans’ gaan we verder met echte energietransitie. Aan de hand van een aantal concepten willen we tonen wat stappen kunnen zijn om jouw ecosysteem duurzaam en veilig te maken.

In dit gratis webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Batterijsystemen
  • DC micro grids
  • Bi-directioneel laden
  • Energie Management
  • EMS en veiligheidsconcepten

  Meld je aan

Gegevens

Datum:
12 december 2023
Tijd:
14:00 - 15:00
Evenement Categorie: