Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DC on Tour x Fortona

1 december 2022 @ 14:30 - 18:00

€180,29
Warehous

De urgentie van energietransitie

Nog nooit was de urgentie van energietransitie zo hoog als nu: De aarde schreeuwt om een CO2 reductie en er is een prijsexplosie van fossiele brandstoffen. Elektrificatie is een van de middelen om tot minder gebruik van fossiele brandstoffen te komen en gelijkspanning speelt hierin een belangrijke rol.

Experts delen hun kennis en praktische ervaring

Om kennisdeling over gelijkspanning te versnellen organiseert Stichting Gelijkspanning: DC on Tour. In vijf mini-congressen komen diverse thema’s aan bod.

Aankomend congres: Microgrids in de praktijk

Op donderdag 1 december zijn wij gastheer van het vijfde en tevens laatste congres. Tijdens deze laatste etappe zal het gaan over Microgrids in de praktijk.

Naast een introductie door Parsa Tashacori en Kees Compaan van Fortona, is er een goed gevuld programma door toonaangevende sprekers.

  • Maarten de Vries, programmamanager Smart Grids van TKI Urban Energy, over de huidige capaciteits- en congestieproblemen in ons huidige net en wat gelijkspanning daarin kan betekenen.
  • Ron Bakker van HTM, over de noodzaak tot verduurzaming binnen HTM, de aanpak die zij kiezen en inzet van zogenaamde ‘gesloten distributiesystemen’ (GDS) die zij overwegen.
  • Pepijn van Willigenburg vertelt over een alternatieve noodzaak om te elektrificeren met gelijkspanning, vanuit een casus voor het elektrificeren van zogenaamde ‘informal settlements’ en ook voor townships in Zuid-Afrika.
  • Vier concrete DC Microgrid voorbeelden uit de praktijk en bijzondere insteken worden toegelicht. Sven De Breucker van Dynniq Energy deelt specifieke projecten, zoals de N470 in Nieuw-Rijerwaard. Wilfred Akerboom van CityTec komt ook aan bod. Wilfred vertelt meer over hun laadplein toepassingen.

Zien we jou op 1 december aanstaande?

Omdat we gastheer zijn mogen we 10 kaarten gratis weggeven. Ben jij geïnteresseerd en praat je graag mee over de uitdagingen van de energietransitie? Neem dan snel contact op via onderstaand formulier. Wie het eerst komt wie het eerst maalt!

Hierna kun je kaarten kopen via de website van Stichting Gelijkspanning: https://gelijkspanning.org/event/dc-microgrids-in-de-praktijk/

Dit formulier kan op dit ogenblik niet meer ingevuld worden

Gegevens

Datum:
1 december 2022
Tijd:
14:30 - 18:00
Kosten:
€180,29
Evenement Categorie:
Site:
https://gelijkspanning.org/event/dc-microgrids-in-de-praktijk/

Locatie

Hanzestrohm hoofdkantoor
Popovstraat 1
Zwolle, Overijssel 8013RK Nederland
Telefoon
+31 (0)38 469 8200

Organisator

Stichting Gelijkspanning Nederland
E-mail
info@gelijkspanning.org
Bekijk de site van Organisator