De merken van KWx

morEnergy

morEnergy

morEnergy is een innovatief ingenieursbureau voor stroomdistributienetten en hernieuwbare energiebronnen dat een bijdrage wil leveren aan de energierevolutie. Op basis van jarenlange ervaring op het gebied van hernieuwbare energie bieden morEnergy en KWx verschillende adviesdiensten en producten om jouw energieproject tot een succes te maken. Het zwaartepunt ligt hierbij op de bepaling van de impedantie van netaansluitpunten en systemen.

Het in Hamburg gevestigde morEnergy ontwikkelt spectrometrie-instrumenten om de AC- en DC-netwerkimpedantie in een breed spectrum, met 50 kHz als standaardspectrum tot 150 kHz, in kaart te brengen. Zij bieden onder meer berekeningen voor stationaire en transiënte stabiliteit, het ontwerp van de verschillende regelaars binnen de WTG en de optimale dimensionering van plant filters.

Voor modellering vertrouwt morEnergy in het bijzonder op hun ONIS-690V en ONIS-36kV meetinstrumenten, die objectieve metingen uitvoeren van tijd- en frequentieafhankelijke netwerkimpedantie op laag- en middenspanningsniveau. Onverklaarbare storingen en andere fenomenen worden hiermee inzichtelijk gemaakt.

morEnergy heeft oplossingen voor de volgende toepassingsgebieden en energievraagstukken:

Gedetailleerd inzicht in de kwaliteit van elektriciteitsnetten

Wij zijn in staat nauwkeurig en gedetailleerd inzicht in de kwaliteit van je netwerk verkrijgen. Hiermee kunnen we het exacte aantal (duurzame) energieproducenten of -verbruikers bepalen dat op het net kan worden aangesloten en de bijhorende neteffecten voorspellen. Op verzoek kunnen we een grootschalig netwerkbewakingssysteem opzetten met geautomatiseerde analyse.

Industriële installaties en interactie met het elektriciteitsnet

Tegenwoordig werken een grote diversiteit aan systemen en apparaten met omvormers. Deze omvormers hebben invloed op het net en kunnen feedback genereren. Als gevolg van de feedback worden de regelsystemen van installaties verstoord: ze worden instabiel en kunnen ze falen. morEnergy meet of jouw systeem stabiel draait en of de interactie van jouw plant met het elektriciteitsnet probleemloos verloopt.

Hulp bij het ontwerpen en testen hernieuwbare energie

MorEnergy heeft meer dan 15 jaar ervaring in hernieuwbare energiebronnen. Wil je nieuwe generatoren op het net aansluiten of heb je een conceptuele vraag? morEnergy en KWx helpen jou bij ontwerp, testen en probleemoplossing rondom PV-installaties en windturbines. ONIS-meetinstrumenten voor kostbare statusinformatie.

ONIS-meetinstrumenten

De ONIS-meetinstrumenten kunnen zowel stromen, spanningen en impedanties van conventionele, maar ook hernieuwbare energiecentrales, elektrische verbruikers en hun netaansluitpunten, met hoge frequentie meten en analyseren. Samenvattend kan statusinformatie van relevante componentgroepen en de netaansluiting worden bepaald. Bovendien kunnen aanbevelingen voor de controllerparameters en het filterontwerp van omvormers worden uitgewerkt om zo systemen optimaal op het lokale aansluitpunt aan te passen en storingen door onvoldoende controle of filtering van generatiesystemen uit te sluiten.

Producten of diensten van morEnergy nodig?

Heb jij behoefte aan meer inzicht in status van je elektriciteitsnet, heb je te maken met onverklaarbare Power Quality fenomenen of wil je meer informatie over de producten en diensten van KWx en morEnergy? Neem dan direct contact op. Wij zitten klaar om je te helpen!

Netkwaliteit in kaart

Onze specialisten zitten voor je klaar!

✆ 0186 – 633 600

Stel je vraag aan Peter