De merken van KWx

Danotherm Electric A/S

Danotherm

Met wortels terug tot 1919, is Danotherm Electric A/S wereldwijd bekend om zijn gekwalificeerde ontwerp en productie van hoogwaardige vermogensweerstanden voor de elektronische-, windenergie- en telecommunicatie-industrie.

Danotherm is lid van de Zweedse NIBE Group en heeft zijn hoofdfabriek in Kopenhagen, Denemarken. Verder een fabriek in Stargard, Polen en twee fabrieken in de buurt van Milaan en Turijn, Italië.

Danotherm-vermogensweerstanden zijn breed inzetbaar. Typische toepassingen zijn: snubberweerstanden voor halfgeleiders, spanningsdelers, laad- en ontlaadweerstanden. In windturbines worden ze ook gebruikt als filter- en hoogenergetische dumpweerstanden in Low Voltage Ride Through-toepassingen.

Daarnaast is Danotherm gespecialiseerd in vermogensweerstanden voor maritieme en hybride bus- en vrachtwagentoepassingen. Deze weerstanden kunnen worden geleverd in verschillende uitvoeringen: water- of luchtgekoelde, open of afgedichte behuizing (tot IP66), in verschillende materialen, connectoren en met of zonder thermische schakelaar. Vermogensweerstanden tot 1,5 Megawatt en een pulsbelastbaarheid tot 380 keer het nominale vermogen zijn, afhankelijk van het model, mogelijk.

Danotherm heeft hiervoor thermische modellen ontwikkeld die worden gebruikt in thermische simulaties om de optimale grootte voor de toepassing te vinden.

Het programma van Danotherm bevat o.a.:

  • Weerstanden in aluminium behuizing
  • Stalen plaatweerstanden
  • Stalen buisweerstanden
  • (Keramische) draadgewonden weerstanden
  • Koellichaamweerstanden
  • Verwarmings- / ontvochtingsweerstanden

Advies nodig?

Onze specialisten zitten voor je klaar!

✆ +31 (0)186 633 600

Neem contact op