Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Power Electronics & Energy Storage Event

14 juni 2022

Power Electronics & Energy Storage Event

Het Power Electronics & Energy Storage Event vindt plaats op 14 juni 2022. Nieuw dit jaar is de combinatie met het Energy Storage event. Vermogenselektronica en energieopslag kennen veel raakvlakken en zijn veelal onlosmakelijk met elkaar verbonden, vandaar dat we de handen ineen hebben geslagen. De breedte van de markt, namelijk ontwikkelaars, toeleveranciers, kennisinstituten en gebruikers komen bijeen op het Power Electronics & Energy Storage event. Met vakgenoten worden visies, ervaringen en kennis uitgewisseld. Voor de laatste ontwikkelingen, trends, innovaties én last but not least om in contact te komen met elektrotechnisch/power electronics specialisten kom je naar dit event!

Tijdens het event geeft onze collega Aniket Sarode een presentatie over verduurzaming en elektrificatie waarin hij diep ingaat op:

De rol van vermogenselektronica in veilige en SMART DC-microgrids

Er is een wereldwijde focus op het verlagen en verminderen van emissies in prominente en zeer vervuilende industrieën zoals de maritieme- en transportindustrie. Elektrificatie is essentieel, maar wanneer wordt verwacht dat systemen stroomomvormers ondersteunen die alternatieve bronnen en opslagsystemen kunnen integreren, waaronder wind-, zonne- en H2-energie, en batterijopslag met een reeks spanningen, frequenties en vermogensniveaus, nemen de vereisten voor elektrisch vermogen toe. Als gevolg hiervan ontstaan ​​er uitdagingen op het gebied van systeemontwerp en bescherming.

In SMART en duurzame elektriciteitsnetten is DC het voorkeurssysteem voor stroomdistributie, maar het kan niet veilig worden ingezet zonder de nodige bescherming. In deze presentatie geeft Aniket Sarode een overzicht van ontwikkelingen, uitdagingen en initiatieven om duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen en inefficiënte stroomopwekking tot stand te brengen en de belangrijke rol van vermogenselektronica bij het transporteren, omzetten en beheren van elektrische stroom en het beschermen van SMART DC-netten.

Meld je aan als fysieke of digitale bezoeker

Gebruik tijdens je registratie de code PE-ES22KWX

Gegevens

Datum:
14 juni 2022
Evenement Categorie:

Locatie

1931 Congrescentrum
Oude Engelenseweg 1
‘s-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5222 AA