Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Masterclass Power Quality

12 oktober 2020 @ 10:26

€545
Masterclass Power Quality

De masterclass Power Quality in het kort

Om de continuïteit van bedrijfsprocessen te waarborgen en uitval van systemen te voorkomen, is een goed werkende energievoorziening van belang. Het monitoren en analyseren van de energievoorziening speelt hierbij een cruciale rol. In de elektrotechniek speken we dan over Power Quality: de kwaliteit van elektrische energie.

Tegenwoordig wordt het elektriciteitsnet door verschillende factoren dusdanig belast, dat de kwaliteit niet altijd optimaal is. Het plaatsen van moderne elektronica of het aanpassen van de oorspronkelijke elektrische installatie kan hier de oorzaak van zijn. De gevoeligheid van moderne elektronica verhoogt de kans op uitval en verkort ook vaak de levensduur van de apparatuur.

Tijdens de masterclass laat prof.dr.ir. Sjef Cobben (TU Eindhoven) je zien wat de gevolgen zijn van een slechte Power Quality, welke mogelijke oplossingen er zijn, wat voor kwaliteit je van de netbeheerder of energieleverancier mag verwachten en waar de grenzen van een betrouwbare energievoorziening liggen.

Na een theoretische opfrisser wordt aan de hand van praktijkcases de relatie tussen Power Quality verschijnselen en de (on)gevoeligheid van de elektrische installaties besproken.

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

De masterclass Power Quality is bedoeld voor installateurs, beheerders en adviseurs die betrokken zijn bij het ontwerpen, installeren of onderhouden van elektriciteitsnetten en installaties. Voldoende kennis van elektrotechniek wordt geadviseerd.

Waarom deze masterclass volgen?

Na het afronden van de masterclass Power Quality heb je meer inzicht in de opbouw, knelpunten, oplossingen en grenzen van een betrouwbare energievoorziening. Je doet kennis op over wet- en regelgeving, Power Quality begrippen en analysemogelijkheden. Ook worden verschillende problemen en oplossingen rondom de energievoorziening uitgelicht en besproken.

Power quality master class

 

Inhoud van de masterclass

 • Definitie van Power Quality
 • Normering in Nederland en Europa
 • Wetgeving in Nederland en Europa
 • Distributienetten in Nederland
 • Nederlandse netcode elektriciteit
 • Power Quality parameters
 • Theorie achter Power Quality
 • Diverse praktijkcases
 • Mogelijke oplossingen
 • Vragenronde en afsluiting

Afronding

Aan de masterclass Power Quality is geen examen verbonden. Wel ontvang je aan het einde van de dag een bewijs van deelname en het boek ‘Power Quality: over de problemen en oplossingen’.Boek power quality sjef cobben

Aanmelden

Heb je interesse in deze masterclass? Meld je dan aan via het formulier op deze pagina. Het aantal deelnemers per cursus is beperkt (max. 10 personen), schrijf je dus snel in!
De deelnamekosten bedragen € 545,- (excl. btw). Lesmateriaal en catering, bestaande uit koffie/thee en eenvoudige lunch, zijn hierbij inbegrepen.
Heb je nog vragen? Neem voor meer informatie over deze meetworkshop contact met ons op via 0186 633 600 of stuur een e-mail.

Annuleren

Het kan natuurlijk voorkomen dat je onverwachts verhinderd bent, om wat voor reden dan ook. Wij vragen je vriendelijk om dit per e-mail (sales@kwx.nl) aan ons door te geven. De datum van annulering is hierbij van belang:

 • Tot 2 weken voor de start van de cursus kun je kosteloos annuleren. Heb je al betaald? Dan krijg je het cursusgeld volledig teruggestort op je rekening.
 • Annuleer je de cursus binnen 2 weken voor de gepland startdatum, dan brengen wij je het volledige cursusbedrag in rekening.

Als er te weinig aanmeldingen voor een cursus zijn, heeft KWx het recht om deze cursus te annuleren. Vanzelfsprekend krijg je hiervan tijdig bericht.

Gegevens

Datum:
12 oktober 2020
Tijd:
10:26
Kosten:
€545
Evenement Categorie:

Locatie

KWx hoofdkantoor
Aston Martinlaan 41
Oud-Beijerland, 3261 NB Nederland
Telefoon:
+31 (0)186 – 633 600