Aansturen, omvormen en beveiligen van elektriciteit

Power Electronics

Power Electronics

Het aansturen, omvormen en beveiligen van elektriciteit zijn onmisbare processen in het transporteren en verdelen van energie. Zonder vermogenselektronica is het onmogelijk om eindgebruikers van de juiste vorm van elektriciteit te voorzien. Een simpel voorbeeld is het verschil tussen een metro en een elektrische auto. Beide worden elektrisch aangedreven, maar hebben een andere energiebron en een verschil in energieverbruik.

Voor iedere elektrotechnische uitdaging een component

Elektrisch vermogen schakelen, regelen en omvormen

Door in het distributienetwerk vermogenselektronica toe te passen wordt de elektrische energie omgevormd, aangestuurd, geschakeld en beveiligd. Deze ‘handelingen’ worden uitgevoerd door verschillende vermogenselektronica componenten zoals diverse soorten halfgeleiders of combinaties daarvan, speciale zekeringen, condensatoren en weerstanden. Afhankelijk van de toepassing kunnen dit eenvoudige of juist zeer complexe producten zijn.

Vermogenselektronica componenten van KWx

Met een uitgebreid assortiment aan componenten voor gelijk- en wisselspanning levert de Vermogenselektronica divisie van KWx oplossingen voor al deze uitdagingen. Naast standaard catalogusproducten van A-leveranciers ligt de kracht van deze divisie op het co-creëren van klantspecifieke oplossingen. KWx specialiseert zich onder andere in het bieden van oplossingen voor toepassing in DC-netwerken.

Deze positie wordt, mede dankzij een aantal innovatieve oplossingen op dit specifieke vakgebied, de komende jaren verder uitgebouwd. Door jarenlange ervaring en een uitgebreid netwerk worden afnemers ondersteund met doelgerichte oplossingen op vrijwel elk gebied van vermogenselektronica. Daarnaast levert KWx toebehoren zoals koelprofielen, stroom- en spanning sensoren en montagemateriaal. Veel van deze producten vinden hun toepassing in de maritieme, industriële en transportsector.

Belangrijke thema's

Wij zoeken altijd naar de best passende oplossingen voor jou. Onze oplossingen zijn samengesteld door ervaring, vakkunde en experts

DC-maritime-solutions

DC oplossingen voor maritieme toepassingen

Systemen moeten in staat zijn om stroomomvormers te ondersteunen en alternatieve bronnen te integreren. Daardoor breiden de elektrische stroomvereisten van schepen zich snel uit. DC-grids zijn de oplossing, maar kunnen alleen verantwoord worden toegepast met degelijke en aantoonbare beveiliging. Voor maritieme toepassingen zijn diverse DC oplossingen beschikbaar.

Lees verder

Gelijkstroom (DC)

Ons huidige wisselstroomnet voldoet niet aan de eisen van vandaag. Door het toenemende gebruik van vermogenselektronica wordt het elektriciteitsnet steeds minder efficiënt, terwijl het energieverbruik zal blijven groeien. DC biedt de oplossing.

Lees verder

DC oplossingen voor de tractie-industrie

Omvorming en regeling van energie moet in de infrastructuur en bij tractievoertuigen optimaal geregeld zijn. Kennis en vermogenselektronica zijn daarin onmisbaar. Voor de tractie-industrie zijn verschillende DC oplossingen.

Lees verder

Interessante blogs

In onze blogs worden regelmatig actualiteiten door onze experts besproken

Laatste nieuws

Referenties

Events en trainingen

Gerelateerde merken