Weerstanden voor filter- en remapplicaties

Vermogensweerstanden voor DC-stroomnetten

High power resistors

Vooral in maritieme toepassingen moeten aandrijfsystemen en de bijbehorende remweerstanden geschikt zijn om onder zware omgevingsomstandigheden te opereren. Zoute lucht, hoge luchtvochtigheid en sterke trillingen hebben invloed op het type weerstand dat kan worden gebruikt.

Danotherm weerstanden zijn robuust en leverbaar in verschillende uitvoeringen. Water- of luchtgekoeld, een open of gesloten behuizing (tot IP66), verschillende materialen en typen connectoren en de keuze voor wel of geen thermische schakelaar. Danotherm maakt gebruik van thermische modellen en simulaties om zo tot het optimale ontwerp voor iedere specifieke toepassing te komen.

Deze innovatieve vermogensweerstanden zijn vermogensweerstanden leverbaar tot 1,5 Megawatt en een pulsbelasting tot 380 keer het nominale vermogen, afhankelijk van het model.

Vermogensweerstanden waarop je kunt vertrouwen!

  • Krachtige vermogensweerstanden voor filter- en remtoepassingen
  • Natuurlijke of geforceerde luchtkoeling en vloeistofgekoelde modellen
  • Geschikt voor gebruik in zware omgevingsomstandigheden
  • Roestvrijstalen buiselementen
  • Hoge IP-classificering

Geïnteresseerd in ons assortiment Danotherm vermogensweerstanden?

Download de catalogus met Danotherm weerstanden.

Betrouwbare vermogensweerstanden toepassen in maritieme DC-systemen

Met name in maritieme toepassingen zijn Certificates of Conformity of Certificates of Authenticity vaak vereist door de eindgebruiker. Danotherm is goed op de hoogte van dergelijke eisen en kan documenten verstrekken over de herkomst van materialen en de conformiteit van materiaal- en productieprocessen. De fabrieksacceptatietest (FAT) met de klant en/of een classificatiebureau zoals Lloyds, DSV of RINA is ook mogelijk.

In nauwe samenwerking met Danotherm is KWx betrokken bij het ontwerp- en productieproces van geavanceerde en betrouwbare vermogensweerstanden. Beide bedrijven staan klaar voor ontwerpuitdagingen die het succes van nieuwe maritieme projecten bevorderen.

Het assortiment vermogensweerstanden van Danotherm wordt sterk aanbevolen voor maritieme toepassingen. Onze ervaren consultants adviseren je graag bij het kiezen of ontwerpen van de juiste weerstanden voor DC-systemen aan boord van schepen. Hierbij kijken we zorgvuldig naar de vereiste elektrische en mechanische specificaties van jullie project.

Specialist in DC-oplossingen

✆ 0186 633 600

Contact