Minimaliseer de piekstroom en boogspanning

Snelle zekeringen voor maritieme toepassingen

Eaton High Speed Fuses

Snelle zekeringen zijn speciaal ontworpen om de I²t piekstroom en boogspanning te minimaliseren. Om een kortsluiting of overbelasting snel te onderbreken moet het zekeringselement in zeer korte tijd smelten. Om dit te realiseren, heeft het element gereduceerde secties met een ander ontwerp dan vergelijkbare industriële zekeringen, wat vaak resulteert in hogere bedrijfstemperaturen.

Als gevolg van de hogere element temperaturen en kleinere behuizing hebben snelle zekeringen doorgaans hogere warmteafvoervereisten dan andere typen zekeringen. Om deze warmte beter af te voeren is het behuizingsmateriaal vaak van hogere kwaliteit met een efficiëntere thermische geleiding.

Snelle zekeringen zijn op de eerste plaats bedoeld om halfgeleiders te beschermen tegen kortsluiting. De hoge bedrijfstemperaturen beperken vaak het gebruik van legeringen met een lagere smelttemperatuur die bijdragen aan overbelasting. Het resultaat is dat snelle zekeringen over het algemeen geen “volledig bereik” hebben bij kortsluiting en overbelasting. De zekering heeft een beperktere capaciteit om bescherming te bieden tegen omstandigheden met een lage overspanning.

Waarom snelle zekeringen van EATON Electronics gebruiken?

  • Extreem hoge eisen voor warmteafvoer
  • IEC-spanningswaarden van 690, 1.000, 1.250Vac
  • Hoogspanning van 2.000Vac, 4000Vac en meer
  • Stroomsterkte tot 7.500A

Snelle zekeringen waarop je kunt vertrouwen!

  • UL erkende producten
  • Afmetingen en bouwvormen volgens de geldende normen
  • Met of zonder indicatie (kenmelder?)
  • Accessoires zoals zekeringhouders en afstandssignalering

Documentatie

Download de EATON IEC zekeringen-catalogus

Een overzicht van EATON IEC high-speed zekeringen.

Download de toepassingsgids voor EATON zekeringen

Ontdek welke zekeringen jouw toepassing nodig heeft.

Onze snelle zekeringen toepassen in jouw maritieme DC-systemen

KWx lever een breed assortiment snelle zekeringen van EATON Electronics division, speciaal ontworpen voor toepassing in DC-systemen aan boord van schepen. Onze ervaren consultants adviseren je graag bij het kiezen van het juiste product. Hierbij kijken we altijd naar rendabele oplossingen die voldoen aan de door jouw opgegeven elektrische en mechanische specificaties!  

Specialist in DC-oplossingen

✆ 0186 633 600

Contact details