Ultra-compacte elektronische stroomsensoren

Stroomsensoren voor DC-elektriciteitsnetten

Current sensors by Petercem

Petercem stroomsensoren zijn volledig gebaseerd op elektronische technologie. In tegenstelling tot de Hall-effecttechnologie met een gesloten of open lus wordt er geen magnetisch circuit gebruikt. Dit maakt het mogelijk om gelijk-, wissel- en impulsstromen te meten met galvanische isolatie tussen het primaire en secundaire circuit. Deze manier van meten is compacter dan andere beschikbare oplossingen zoals shunts en stroomtransformatoren.

De sensor kan horizontaal of verticaal worden gemonteerd. Dit vereenvoudigt het integreren. Ook zorgen de sensoren voor een aanzienlijke energiebesparing. In tegenstelling tot traditionele sensoren is slechts een paar watt nodig om de sensor van stroom te voorzien. Het lage energieverbruik betekent dat de temperatuur rond de sensor niet snel zal stijgen.

Voordelen van de elektrische technologie

Betrouwbaar in extreme omstandigheden Door continue productontwikkeling en verbeteringen kan Petercem producten leveren die werken in omgevingstemperaturen van -40°C tot +85°C. Dankzij het specifieke ontwerp dat elektrische en magnetische storingen voorkomt, kunnen de sensoren worden geplaatst in compacte systemen, zelfs naast hoogstroomrelais en hoogspanningsrails.

Continu gebruik Voor nauwkeurige energiemeting garanderen Petercem sensoren een zeer lage foutmarge onder 0,25% over frequenties tot 100 kHz. Zo ben je verzekerd van een installatie die op een betrouwbare en efficiënte manier werkt en worden nauwkeurige dynamische prestaties correct opgevolgd tot 100 A/μs en 50 V/μs.

Versnel jouw projecten!

KWx levert een groot assortiment A-kwaliteit vermogenselektronica componenten voor maritieme toepassingen, waaronder stroom- en spanningssensoren voor het meten van DC, AC en pulserende stroom. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan het inkoopproces.

Stroomsensoren waarop je kunt vertrouwen!

  • Galvanische isolatie tussen de primaire en secundaire circuits
  • Meting van alle golfvormen is mogelijk: gelijkstroom, wisselstroom, impuls, etc.
  • Keuze type uitgang (stroom of spanning, IPN of IPMAX)
  • Zeer groot meetbereik zonder oververhitting van de sensor
  • Hoge dynamische prestaties
  • Laag energieverbruik
  • Minder gewicht en volume
  • Vereenvoudigde mechanische bevestiging

Geïnteresseerd in Petercem sensoren voor AC- of DC-applicaties?

Download onze Petercem catalogus.

Stroomsensoren toepassen in maritieme gelijkstroomsystemen?

Onze ervaren consultants adviseren je graag bij het kiezen van het juiste product passend bij jouw AC- of DC-toepassing. Hierbij kijken we altijd naar oplossingen die voldoen aan de door jouw opgegeven elektrische en mechanische specificaties. 

Specialist in DC-oplossingen

✆ 0186 633 600

Contact