Bescherming tegen kortsluitstromen en overbelasting

DC breaker switches

DC breaker switch

DC-grids ofwel gelijkspanningsnetten zijn dé oplossing om aan de hogere vermogenseisen van moderne schepen te voldoen. Het toepassingen van gelijkspanning aan boord van schepen kan alleen veilig wanneer de juiste beschermingsmethoden worden toegepast. Als het om veiligheid en efficiëntie gaat, zijn zekeringen vaak niet de beste optie. Op basis van marktinformatie, technologische kennis én afgestemd op de behoefte van de gebruiker hebben Astrol Electronic AG en KWx samen een reeks 1kV DC breaker switches voor maritieme toepassing ontwikkeld.

Technical DC breaker switch

Bescherming tegen kortsluitstromen en overbelasting

De primaire en belangrijkste functie van onze DC breaker switches is de ultrasnelle onderbreking van hoge vermogens. Hiermee voorkomen we de dramatische gevolgen van een kortsluiting.

De Astrol DC breaker switch is gebaseerd op moderne en krachtige halfgeleidertechnologie. Het garandeert een betrouwbare bescherming tegen kortsluitstromen in elk deel van het net en stelt de systeemintegrator in staat om op de meest flexibele manier selectiviteit te bereiken. De 1kV-versie maakt gebruik van 3.3kV Insulated Gate Bipolar Transistors (IGBT) en diodemodules, zodat zelfs een nominale DC spanning van 1.500V geen probleem is.

Deze video legt in het kort de werking en voordelen van onze DC breaker switch technologie uit.

Waarom kiezen voor de DC breaker switches van Astrol Electronic AG?

Veiligheid door vlamboogvorming voorkomen Dankzij de ultrasnelle afschakeltijden (μs) voorkomen onze solid-state DC breaker switches vlamboogvorming in geval van kortsluiting.

Systeemonafhankelijk en modulair ontwerp De DC breaker switch is een systeemonafhankelijke oplossing. Dankzij het modulair ontwerp eenvoudig te integreren in nieuwe en bestaande systemen.

Gecertificeerd product: DNV-GL en Lloyds register De DC breaker switch is een gecertificeerd product (DNV-GL en Lloyds register). Dit vereenvoudigt het certificeringsproces van een compleet power systeem. De classificatie-instanties ondersteunen het gebruik van moderne technologieën.

Kostenefficiënte en groene oplossing System integrators en scheepsarchitecten die toekomstbestendige DC-systemen willen ontwerpen, hebben baat bij onze DC breaker switch technologie. Toepassing maakt slimmere oplossingen mogelijk die leiden tot brandstofbesparing, lagere onderhoudskosten en een vermindering van de ecologische voetafdruk.

Consultancy, technische kennis en gecertificeerde producten Onze ervaren consultants en uitgebreide DC-kennis zorgen voor professionele ondersteuning en de beschikbaarheid van gecertificeerde DC breaker switches met unieke kenmerken zoals een de balancing switch en communicatie tussen verschillende DC breaker switches (in één systeem) om beveiligingsselectiviteit te bereiken.

Innovatieve en SMART DC-systemen Wil je innovatieve, toekomstbestendige DC-systemen ontwerpen die de integratie van moderne energiebronnen mogelijk maken? Onze technologie maakt efficiënte topologieën mogelijk, waaronder gesloten-bus- en ringsystemen.

“Onze technologie maakt efficiënte topologieën mogelijk, zoals gesloten-bus- en ringsystemen.”

Een oplossing gericht op de toekomst!

 • Stand-alone oplossing voor integratie in elk type DC-net
 • Autonoom afschakelen bij kortsluiting
 • Snelle afschakeltijd binnen microseconden
 • Modulair systeem
 • Afschakelstroom <- 20kA
 • Bidirectionele stroom
 • Vloeistofkoeling
 • Interne zelfdiagnose
 • Aangepaste interface naar de algehele controller
 • Optische (glas of POF) verbindingen
 • Modbus-TCP, PROFINET, WEB-gebaseerd, etc.
 • Draadbussysteem met CAN en RS485
 • 24V voeding met interne filtermodule

Product range

500A DC breaker switch

500A

1250A DC breaker switch

1250A

3000A DC breaker switch

3000A

Geïnteresseerd in onze DC breaker switches en de toepassingen? Vraag de (Engelstalige) documentatie aan:

DC Breaker Switch Downloads
I would like to receive the following documents:

By submitting this form, you agree to be contacted regarding your request, and you confirm to our privacy policy.

Wil jij innovatieve, toekomstbestendige en duurzame DC-systemen ontwerpen?

Deze technologie maakt het mogelijk om duurzame DC-systemen te ontwerpen met technologieën die slimmere oplossingen mogelijk maken. Dit leidt tot brandstofbesparing, lagere onderhoudskosten en een kleinere ecologische footprint.

Onze Astrol DC breaker switches dragen bij aan het realiseren van veilige, innovatieve, toekomstbestendige DC-systemen (zoals hybride systemen) die de integratie van moderne energiebronnen mogelijk maken. Last but not least, is het dankzij deze technologie mogelijk efficiënte topologieën zoals gesloten-bussystemen en zonebescherming te implementeren.

Ontwerp jij complexe, slimme en toekomstbestendige DC-systemen? Onze ervaren consultants helpen je graag verder. Je kunt rekenen op professionele ondersteuning en de beschikbaarheid van gecertificeerde DC breaker switches met unieke kenmerken zoals een balancing switch, en communicatie tussen DC breaker switches om beveiligingsselectiviteit te bereiken. Met onze maritieme DC-oplossingen en professionele ondersteuning zorgen we ervoor dat jouw ontwerp aan alle elektrische en mechanische vereisten voldoet.

Specialist in DC-oplossingen

✆ 0186 633 600

Contact