PRE Power Developers en KWx: voorlopers in Electric Vehicle Charging

EVSE laden PRE en KWx

Door de toename van elektrische voertuigen wordt geschat dat de totale energievraag voor het laden van elektrisch vracht- en scheepsvervoer in China, Europa en de Verenigde Staten een enorme groei doormaakt tussen 2020 en 2030. Van ruwweg 20 miljard kilowattuur naar ongeveer 280 miljard kilowattuur.

De ontwikkeling van snellaadstations en laadpalen

Al in 2008 speelde PRE Power Developers in op een groeiende vraag naar EVSE-infrastructuur voor elektrische voertuigen met de ontwikkeling en productie van een 10kW AC/DC laadmodule voor apparatenbouwers. Deze laadmodules worden wereldwijd gebruikt voor de productie en assemblage van laadstations en laadpalen.

Als voorloper in de ontwikkelingen van EVSE-installaties en bouwend op jarenlange ervaring, heeft PRE de afgelopen periode een 6kW en 10kW bi-directionele laadmodule met ‘solar option’ ontwikkeld. Dit unieke systeem maakt het mogelijk om een auto direct via zonnepanelen op te laden en is 17% efficiënter dan de huidige laders. De lader voorkomt conversieverlies van gelijk- naar wisselstroom (en terug naar gelijkstroom). Bovendien kan de installatie energie terug leveren (Vehicle-to-Grid of V2G) en daarmee bijdragen aan de balans in het elektriciteitsnet. Door het elektriciteitsnet in balans te houden met EV-batterijen kan de energie-transitie efficiënt en betaalbaar worden uitgevoerd.

Sterke samenwerking vanaf het begin

KWx is als partner en leverancier al vanaf de beginfase betrokken bij de ontwikkeling van de 10kW EV-laadmodule en levert belangrijke componenten waaronder koelprofielen en diodes. Terugdenkend aan deze eerste fase, prijst Menno Kardolus (CEO van PRE) de manier van zakendoen met KWx. “Het team biedt een luisterend oor, probeert te begrijpen wat je wil, en voorziet vervolgens in de diensten en producten die je nodig hebt om je doelstelling te bereiken. Ze zijn bereid om mee te denken en inmiddels hebben we een zeker wederzijds vertrouwen opgebouwd.”

Kardolus vervolgt: “Naast het produceren van een betrouwbare, veilige en gecertificeerde laadmodule is onze grootste uitdaging een korte time-to-market. Dankzij de nauwe banden met de fabrikanten en zijn vermogen om voorraad aan te houden, speelt KWx een belangrijke rol in onze leveringsketen. Dit stelt ons in staat om de lead-time laag te houden. Voor een klein onderzoeksbedrijf als PRE is continue ondersteuning van bedrijven als KWx van essentieel belang.”

Bezoek www.pr-electronics.nl voor meer informatie PRE Power Developers.