KWx en Bakker Sliedrecht op technologisch geavanceerde schepen

kwx-en-bakker-sliedrecht-vermogenselektronica

Al 15 jaar levert KWx producten en oplossingen aan system integrator Bakker Sliedrecht voor elektrische installaties aan boord van ’s werelds meest technologisch geavanceerde offshore- en baggerschepen.

Samenwerking vanaf de beginfase van de ontwikkeling

Bakker Sliedrecht ontwerpt, installeert en onderhoudt complexe elektrische installaties en heeft een bewezen staat van dienst in de maritieme en offshore-industrie. Bij één van zijn projecten betrok de system integrator het team van KWx al vanaf de beginfase van de ontwikkeling. In nauwe samenwerking werd een watergekoelde bruggelijkrichter voor de aandrijfsystemen geselecteerd. Daarnaast leverde KWx ook de supersnelle zekeringen.

Een partner die de dynamiek van de offshore-industrie begrijpt

Terugkijkend op dit project zegt Arend van der Velde, manager Electronics & Machine Department bij Bakker Sliedrecht, dat de technische expertise van het KWx team het grootste voordeel van de samenwerking is. Bovendien waardeert hij de nauwe band tussen KWx en haar fabrikanten en klanten.

Van der Velde vervolgt: “Het is voor ons van groot belang dat een partner de dynamiek van de offshore markt begrijpt. Wanneer zich een probleem voordoet, erkent KWx de urgentie die eigen is aan onze markt en heeft meermaals laten zien op passende wijze te handelen. Zeker tijdens de inbedrijfstelling van de installatie is zo’n proactieve houding essentieel.”

Samen innoveren en verbeteren

Momenteel is Bakker Sliedrecht bezig met geïntegreerde elektrische installaties van meerdere schepen die worden ingezet voor pijpenleggen, baggeren en de aanleg van windmolenparken. Deze schepen worden de komende jaren opgeleverd.

KWx heeft de nieuwe generatie watergekoelde gelijkrichters voor de aandrijvingssystemen geleverd. Tijdens de ontwikkeling van dit concept was Van der Velde erg tevreden met bereidheid en flexibiliteit van het KWx team om Bakker Sliedrecht te helpen een verbeteringsslag te maken.

Hij legt uit: “Het nieuwe concept gelijkrichters helpt ons kasten te bouwen die gemakkelijker te installeren en te onderhouden zijn, wat bijdraagt aan tijdsbesparing. Bovendien zijn deze gelijkrichters compacter, waardoor we de breedte van de kasten terug hebben kunnen brengen van 800 millimeter naar 600 millimeter. Aan boord van schepen, waar ruimte altijd een beperkende factor is, bleek dit een grote vooruitgang.”

Bezoek www.bakkersliedrecht.com voor meer informatie over Bakker Sliedrecht.