Power Electronics

Oplossingen voor system integrators en panelenbouwers

Maritime DC Consultancy

Als system integrator en panelenbouwer heb je elke dag te maken met het ontwerpen of installeren van schakelkasten, verdeelinrichtingen en besturingspanelen voor de aansturing van machines, industriële processen of stroomvoorziening. 

Soms is er verwarring tussen het werkgebied en de expertise van de system integrator en de paneelbouwer. De paneelbouwer richt zich specifiek op het installeren van schakelkasten en besturingsinrichtingen; de system integrator gaat nog iets verder. Een system integrator ontwerpt en heeft verregaande kennis van AC- en DC-netwerken, vermogenselektronica en weet welke topologieën het meest geschikt zijn voor de gevraagde toepassing. Hij is in staat de besturingssystemen te ontwerpen en uit te voeren, in sommige gevallen besteedt hij het laatste uit aan de paneelbouwer. De system integrator kent de verschillende industriële automatiseringsoplossingen die op de markt zijn en weet deze in bestaande systemen te integreren.

Vermogenselektronica-oplossingen

Het aansturen, omvormen en beveiligen van elektriciteit zijn onmisbare processen in het transporteren en verdelen van energie. Zonder vermogenselektronica is het onmogelijk om eindgebruikers van de juiste vorm van elektriciteit te voorzien.

Elektrisch vermogen schakelen, regelen en omvormen

Door in het distributienetwerk vermogenselektronica toe te passen wordt de elektrische energie omgevormd, aangestuurd, geschakeld en beveiligd. Deze ‘handelingen’ worden uitgevoerd door verschillende vermogenselektronica componenten zoals diverse soorten halfgeleiders of combinaties daarvan, speciale zekeringen, condensatoren en weerstanden. Afhankelijk van de toepassing kunnen dit eenvoudige of juist zeer complexe producten zijn. De Power Electronics divisie van KWx adviseert system integrators graag over welke topologieën het meest geschikt zijn voor welke toepassing en welke vermogenselektronica componenten daar het best inpassen. We leven dus enerzijds de kennis, maar hebben ook een uitgebreid assortiment aan A-kwaliteit producten voer toepassing in zowel AC- als DC-systemen.

Neem direct contact op met één van onze specialisten:

Advies over laatste ontwikkelingen op het gebied van vermogenselektronica?

Neem contact op met één van onze specialisten.

✆ +31 (0)186 633 600

Of laat je gegevens achter