Succesvol digitaal Power Electronics Event 2021

Replay Power Electronics Event 2021

Anders dan voorgaande jaren vond het Power Electronics Event dit jaar digitaal plaats. Geen afgehuurd congrescentrum in de Brabanthallen, maar een online platform met enthousiaste sprekers en actuele onderwerpen was van 8 tot en met 10 juni de ontmoetingsplek van ruim 900 elektrotechnisch specialisten.

Het primaire doel bleef echter ongewijzigd: Je laten informeren over de diversiteit aan toepassingen, innovaties en kennis op het gebied van vermogenselektronica.

Door het FHI en de deelnemers werd een kwalitatief programma van 21 presentaties neergezet, waarbij zowel de praktijk als de wetenschap aan bod kwamen. Ook konden de ruim 900 deelnemers online hun visies, ervaring en kennis uitwisselen.

Op deze manier weet het Power Electronics Event op een succesvolle manier nationale en internationale ontwikkelaars, leveranciers, kennisinstituten en system integrators bij elkaar te brengen.

Power Electronics Online FHI

Gelijkstroomsystemen aan boord van schepen

Namens KWx hebben Peter van den Berg en Aniket Sarode een presentatie gegeven over het beschermen van gelijkstroomsystemen aan boord van schepen.

Aan boord van schepen zijn DC-energiesystemen een ideale oplossing om aan de hoge eisen van de energievoorziening en energieopslag te voldoen. Een betrouwbare beveiliging blijkt vaak nog een uitdaging, maar door ontwikkelingen en mogelijkheden op basis van solid-state DC breaker technologie is dit verleden tijd.

Verder komen gesloten bussystemen, zonebeveiliging en de detectie van enkelvoudige aardfouten ook nog aan bod.

Heb je deze presentatie gemist? Kijk ‘m dan hier terug:

Protecting onboard DC power systems with solid-state DC breaker technology

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.