Home » Nieuws » Energieopslag voor laad- en ontlaadsystemen

Energieopslag voor laad- en ontlaadsystemen

Krachtig & Dynamisch: De voordelen van de onderhoudsvrije supercondensatoren van Eaton

Supercondensatoren van Eaton zijn energieopslagapparaten met hoge betrouwbaarheid, hoog vermogen en ultrahoge capaciteit. Zij maken gebruik van een elektrochemische dubbellaagse condensatorconstructie (EDLC) in combinatie met gepatenteerde materialen en processen. Dankzij deze combinatie van geavanceerde technologieën kan Eaton een breed scala aan condensatoroplossingen aanbieden die zijn toegesneden op toepassingen voor back-upstroom, pulsstroom en hybride stroomsystemen.

Ze kunnen worden toegepast als enige energieopslag of in combinatie met batterijen om kosten en levensduur te optimaliseren. De systeemvereisten kunnen variëren van enkele microampère tot megawatt. Alle producten hebben een lage ESR voor een hoge vermogensdichtheid met milieuvriendelijke materialen voor een groene stroomoplossing. Eaton’s supercondensatoren zijn onderhoudsvrij en hebben een levensduur van maximaal 20 jaar.

Energieopslag voor laad- en ontlaadsystemen

De XLR-supercondensatormodules van Eaton bieden energieopslag voor krachtige, dynamische laad-/ontlaadsystemen in hybride of elektrische voertuigen, openbaar vervoer, materiaaloverslag, zwaar materieel en maritieme systemen. De XLR-modules zijn een perfect onderhoudsvrij alternatief voor vliegwielen. Bovendien kunnen ze de grootte en het gewicht van de batterijopslag verminderen of de batterijen volledig vervangen, afhankelijk van het belastingsprofiel. Dit resulteert in brandstofbesparing, geluidsreductie en/of een stabieler elektrisch systeem. De modules hebben een dichtheidsklasse van IP65 en voldoen aan de strengste normen.

Equivalente serieweerstand

Door de zeer lage equivalente serieweerstand (ESR) van de supercondensatoren wordt tijdens bedrijf minimale warmte gegenereerd. De meeste systemen hebben meerdere in serie geschakelde modules nodig om hogere bedrijfsspanningen te bereiken. De XLR-module kan in serie worden geschakeld om te voldoen aan de vereisten op systeemniveau en onbeperkt parallel worden aangesloten om te voldoen aan langere ontladingstijden.

Energieopslag voor laad- en ontlaadsystemen
Serie-geschakeld
Energieopslag voor laad- en ontlaadsystemen
Parallel-geschakeld
Energieopslag voor laad- en ontlaadsystemen
Serie x Parallel

Module-tot-module balancing

Als gevolg van productievariaties in capaciteit en lekstroom kunnen cellen verschillen in spanning. Wanneer de spanning op een cel de vooraf ingestelde waarde in de XLR-module overschrijdt, wordt het balanceercircuit geactiveerd om de cel weer naar het juiste niveau te ontladen. Het spanningsbeheer werkt urenlang om de stand-by stroomvereisten te minimaliseren. Module-naar-module balanceren is daarom niet nodig, aangezien het balanceringssysteem op elke afzonderlijke cel werkt.

Functies

  • Zeer lage equivalente serieweerstand zorgt voor een hoog rendement en vermogen
  • Industriestandaard vormfactor voor eenvoudige integratie
  • Hoogste vermogensdichtheid om de systeemgrootte en lage bedrijfskosten te optimaliseren
  • Miljoenen laad-/ontlaadcycli gedurende de levensduur van de toepassing
  • Geen zware metalen, RoHS-conform, ongevaarlijk en onderhoudsvrij
  • Heavy-duty metalen behuizing voor toepassingen met hoge trillingen en hoge stroomsterktes
  • IP65-milieuclassificatie voor gebieden met veel stof en wasbaar met een waterstraal

Toepassingen

  • Hybride en elektrische voertuigen
  • Raster opslag
  • Bedrijfsvoertuigen: vrachtwagens, mijnbouw, bouw
  • Automatisch Geleid Voertuig (AGV)
  • Karretje, metro
  • Maritiem

Neem contact op

Vul het contactformulier in als je meer wilt weten over de voordelen en toepassingsmogelijkheden van Eaton supercondensatoren.

Neem contact op

Voor meer informatie over Energieopslag voor laad- en ontlaadsystemen

Lees meer over onze andere applicaties

  • Tractie

    Vermogenselektronicacomponenten voor tractie zoals halfgeleiders spelen een cruciale rol in moderne spoorweginfrastructuur, tractievoertuigen en onderstations.

  • Duurzame energie

    Betrouwbare en groene stroomopwekking uit hernieuwbare energiesystemen (RES) neemt toe. Vermogenselektronica speelt een cruciale rol bij het mogelijk maken van duurzame energieopwekking.

  • Maritiem

    Astrolkwx biedt oplossingen voor de meest complexe DC-uitdagingen aan boord van schepen. Wij bieden een compleet assortiment aan componenten en klantspecifieke oplossingen.

  • E-mobiliteit

    Astrolkwx zet zich in voor milieuvriendelijk transport en levert vermogenselektronica-componenten zoals zekeringen, weerstanden en halfgeleiders aan verschillende industrieën.

Lees verder

Stuur je vraag naar

Stuur ons je vraag