Op IGBT-gebaseerde solid-state DC breaker: bewezen technologie geadopteerd door toonaangevende system integrators

IGBT based DC circuit breaker

Op dit moment zijn er meerdere schepen operantioneel terwijl hun SMART DC micro grids worden beschermd met onze Astrol DC breaker switches. Deze technologie maakt de succesvolle implementatie van zeer efficiënte systemen en topologieën mogelijk, zoals gesloten bus-, multibus- en ringsystemen. Dat is de reden dat toonaangevende elektrische system integrators voor deze technologie kiezen. 

Als systeemingenieur of system integrator kunnen we ons voorstellen dat u vragen heeft over onze solid-state DC breaker technologie. In dit artikel benadrukken we de belangrijkste features en beantwoorden we de meest gestelde vragen. 

Levensduur in lijn met compleet aandrijfsysteem 

Het ontwerp van onze DC breaker switches is gebaseerd op marktinput. Een van de door de industrie opgelegde eisen was een productlevensduur van ten minste 15 jaar. Dit wordt bereikt door voldoende redundantie toe te voegen. Daardoor overtreft de levensduur van onze solid-state DC breaker switches zelfs de standaardlevensduur van een typisch aandrijfsysteem. Er is geen onderhoud nodig. De redundantie leidt ook tot een extra robuust systeem. Dit komt tot uiting in het extreem hoge aantal kortsluit- en afschakelcondities zonder enige vorm van slijtage of schade. Kortom: wij hebben een onderhoudsvrije, robuuste en betrouwbare solid-state DC breaker switch op de markt gebracht. 

De Astrol DC breaker switch kan hoge aantallen kortsluit- en afschakelcondities ondergaan, zonder enige vorm van slijtage of schade.

Compact and modular, space is money!

Onze solid-state DC breaker switches zijn modulair en kunnen worden geïntegreerd in zowel nieuwe als bestaande/retrofit-systemen. Het is een plug-andplay module die past in elk type of merk elektrisch aandrijfsysteem. Dankzij het compacte design passen ze in een standaardkast.

Veelgestelde vragen

Waarom hebben we gekozen voor IGBT-technologie in plaats van IGCT-technologie?

IGBT-modules worden geproduceerd door verschillende fabrikanten, wat de supply chain risico’s beperkt in vergelijking met een single source IGCT. Bovendien zijn snelheid (geen extra inductie nodig om veilig te waarborgen in systemen met lage inductie), eenvoudige parallelschakeling en beschikbaarheid van cruciaal belang.

Kan jullie DC breaker switch meer dan 1 kV DC aan?

Ja, onze door het maritieme type goedgekeurde reeks DC-schakelaars kan zelfs tot 1,5 kV DC nominaal aan. 

Wat zijn de foutdetectie- en -clearance tijden? 

Afhankelijk van de rating van de DC breaker switch en de inductie van het systeem is een totale fout clearing van 10 – 21 μs (microseconden) haalbaar. 
Bij een systeeminductie van 4 μH 
– Detectietijd: 4 μs, 
– Afschakeltijd: 7-10 s 
– Totale fout clearing 15-21 μs 

Wat zijn de huidige ratings? 

We hebben een marine type approval tot 3kA DC. De type approval voor 5 kA DC volgt begin 2023. Andere uitvoeringen (in AC of DC), afhankelijk van de toepassing, tot 11 kV en tot 6 kA zijn mogelijk. Neem contact op voor meer informatie.

Is jouw DC breaker switch gecertificeerd voor toepassing aan boord van schepen?

Ja, onze solid-state DC breaker switch is goedgekeurd door DNV voor maritieme toepassingen.

Voeren jullie kortsluittesten uit voor oplevering?

Elke DC breaker switch zal tijdens de FAT (fabrieksacceptatietest) 2 kortsluittesten onder volledige belasting ondergaan. Onze DC breaker switch vertoont geen degradatie, zelfs niet na meerdere kortsluitingen. Bekijk de kortsluittest van onze 3kA DC-schakelaar onder volledige belasting in het hoogspanningstestlab van Astrol Electronic AG in Zwitserland. 

Product information

DC breaker switches

Contact us

Heeft u aanvullende of meer specifieke vragen? Onze ervaren consultants adviseren u graag. Met onze maritieme DC-oplossingen en professionele ondersteuning zorgen we er altijd voor dat u aan uw speciale, elektrische en mechanische vereisten voldoet!

Let's talk about DC solutions!

✆ +31 (0)186 633 600

Contact details