Home » Nieuws » Een duurzame tractie-industrie op het spoor

Een duurzame tractie-industrie op het spoor

Optimalisatie in vermogenselektronica gedreven door duurzaamheidsrichtlijnen

Net als in veel andere industrieën versnelt een sterke lobby voor een duurzame tractie-industrie op het spoor de verdere ontwikkeling van elektrificatie en hogere energie-efficiëntie. Kijkend naar wat er de afgelopen 50 jaar is gerealiseerd op het gebied van tractieaandrijvingen kunnen we concluderen dat vermogenselektronica indrukwekkende verbeteringen mogelijk heeft gemaakt. De verwachting is dat deze sneltrein de komende jaren zal blijven rijden..

In deze case study kijken we kritisch naar de spoorweginfrastructuur. Met name de gehele energievoorziening voor het spoor, en de actuele ontwikkelingen op het gebied van vermogenselektronica. Onze collega Ben Tabak, Technical Manager, beschrijft enkele van de verbeteringen op het gebied van vermogenselektronica in tractietoepassingen. Uiteraard gedreven door de actuele duurzaamheidsrichtlijnen voor een duurzame tractie-industrie op het spoor.

Een duurzame tractie-industrie op het spoor

Geïnteresseerd? Download deze case study (Engelstalig).

Kennis van tractie-industrie en vermogenselektronica

De tractie-industrie vraagt haar leveranciers om oplossingen voor specifieke uitdagingen. Of het nu gaat om de omzetting, het beheer of de beveiliging van elektrische energie. Het team van Astrolkwx kan dankzij haar kennis en expertise adviseren over onder andere halfgeleiders, heatsinks, sensoren voor toepassing in aandrijvingen en boordvoedingen voor rollend materieel en DC-substations. Daarnaast bieden wij complete klantspecifieke oplossingen zoals gelijkrichters en solid-state DC-schakelaars voor het tractienetwerk.

Continue optimalisatie

Astrolkwx kijkt naar het grotere geheel om DC-netwerken te optimaliseren. Niet alleen in tractie, maar in alle omgevingen waarin DC een beter alternatief of oplossing is. Naast advies en het leveren van hoogwaardige componenten denken we graag mee om duurzame oplossingen te zoeken. En om ze ook tot leven te brengen.

Lees meer over onze andere applicaties

  • Tractie

    Vermogenselektronicacomponenten voor tractie zoals halfgeleiders spelen een cruciale rol in moderne spoorweginfrastructuur, tractievoertuigen en onderstations.

  • Duurzame energie

    Betrouwbare en groene stroomopwekking uit hernieuwbare energiesystemen (RES) neemt toe. Vermogenselektronica speelt een cruciale rol bij het mogelijk maken van duurzame energieopwekking.

  • Maritiem

    Astrolkwx biedt oplossingen voor de meest complexe DC-uitdagingen aan boord van schepen. Wij bieden een compleet assortiment aan componenten en klantspecifieke oplossingen.

  • E-mobiliteit

    Astrolkwx zet zich in voor milieuvriendelijk transport en levert vermogenselektronica-componenten zoals zekeringen, weerstanden en halfgeleiders aan verschillende industrieën.

Lees verder

Stuur je vraag naar

Stuur ons je vraag