Home » Nieuws » Ultrasnelle solid-state breakers voor de onderlinge verbinding van DC- en AC-systemen

Ultrasnelle solid-state breakers voor de onderlinge verbinding van DC- en AC-systemen

A vessel and a windmill representing ultrasnelle solid-state breakers

De toenemende potentie van maritieme elektrische energiesystemen vereist een up-to-date aanpak van foutbeveiliging

Moderne energiesystemen voor marine- en offshore-toepassingen nemen in omvang en capaciteit toe. Fabrikanten van deze systemen staan voor verschillende uitdagingen, waaronder hoge systeemvermogens, multibus-interconnectie om gesloten bus- of ringsystemen te vormen, en het omgaan met energieopslagsystemen met hoge capaciteit (ESS).

Systemen met hoog vermogen

Vanwege capaciteitsbeperkingen van de bus, bekabeling en stroomonderbreker is de traditionele methode om het vermogen van een systeem te verhogen, het verhogen van de systeemspanning (690 V, 3,3 kV, 6,6 kV, 11 kV enzovoort). De huidige trend is om meer stroomcapaciteit onderling te verbinden door stroombronnen toe te voegen, bijvoorbeeld door systemen parallel te laten lopen, met behoud van een lagere systeemspanning. Dit heeft tot op zekere hoogte de voorkeur boven andere opties vanwege de beschikbaarheid van vermogenselektronische aandrijvingen en ESS’s met de vereiste capaciteit. In de afgelopen jaren zijn energiesystemen die geen transformatoren gebruiken populair geworden in maritieme toepassingen, vooral onder reders en scheepswerven, vanwege hun compacte formaat en lage gewicht. Ruimte op schepen is duur, omdat deze meestal uit de laad- of passagiersruimte wordt gehaald.

Een belangrijke uitdaging van deze krachtige systemen is een hoge foutcapaciteit (de maximale stroom die zou vloeien in geval van kortsluiting). De beschikbaarheid van traditionele DC-breakers bij 800-1.000V is zeer beperkt, in het bereik van 30-50kA (of meer bij lagere spanningen), terwijl potentiële systeemfoutniveaus doorgaans hoger zijn dan 100kA. Daarom is het zonder zekeringen of ultrasnelle solid-state breakers bijna onmogelijk om de vereiste kortsluit-foutbeveiliging te bereiken….

Verder lezen over de ultrasnelle solid-state breakers?

Vul onderstaand formulier in en ontvang het kennisartikel in je mailbox.

Productcatalogus

Bekijk de Astrol solid-state DC breaker in onze productcatalogus.

Meer over onze solid-state DC breaker

Lees meer over hoe onze solid-state DC breakers optimale bescherming bieden voor uw DC-net of bekijk al onze beschikbare solid-state DC breakers in onze productcatalogus.

Meer over onze op IGBT gebaseerde solid-state DC Breaker voor maritieme toepassingen.

Lees meer over onze andere applicaties

  • Tractie

    Vermogenselektronicacomponenten voor tractie zoals halfgeleiders spelen een cruciale rol in moderne spoorweginfrastructuur, tractievoertuigen en onderstations.

  • Duurzame energie

    Betrouwbare en groene stroomopwekking uit hernieuwbare energiesystemen (RES) neemt toe. Vermogenselektronica speelt een cruciale rol bij het mogelijk maken van duurzame energieopwekking.

  • Maritiem

    Astrolkwx biedt oplossingen voor de meest complexe DC-uitdagingen aan boord van schepen. Wij bieden een compleet assortiment aan componenten en klantspecifieke oplossingen.

  • E-mobiliteit

    Astrolkwx zet zich in voor milieuvriendelijk transport en levert vermogenselektronica-componenten zoals zekeringen, weerstanden en halfgeleiders aan verschillende industrieën.

Lees verder

Stuur je vraag naar

Stuur ons je vraag